Meolla mahdollisuus mellastaa jo viides MM-kulta putkeen

Ranskalainen Antoine Meo aikoo tehdä sen, mihin viimeksi Mika Ahola on yltänyt: saavuttaa viisi maailmanmestaruutta putkeen.

Meo on hallinnut KTM:llään mestarillisesti kaksi edellistä kautta E1-luokassa, jonne hän siirtyi vuonna 2011 viimeistelemänsä E2:n tittelin jälkeen.

E2:ssa kilpailee Espanjan Solsonassa tänä viikonvaihteena käynnistyvällä kaudella luokan kolme viimeisintä mestaria Meon, hänen maanmiehensä Pierre Renetin ja italialaisen Alex Salvinin myötä.

”Rockyn” peukalo
alkaa olla kunnossa

Hondalla jatkava ”Rocky” Salvini joutuu tosin käynnistämään mestaruuden puolustamisen vielä osittain toipilaana. Hän teloi vasemman peukalonsa 12. maaliskuuta sillä seurauksella, että se jouduttiin operoimaan.

Salvini pääsi palaamaan pyörän selkään vasta torstaina Kataloniassa.

– Lauantaina tulee kuluneeksi 23 päivää sitä, kun peukaloni operoitiin. Yleensä tällainen vamma vaatii vähintään kuukauden levon, mutta olen pystynyt silti harjoittelemaan hyvin, vaikka ajamaan en ole päässytkään, kertoo Salvini.

– Vasen käteni tuetaan ja teipataan huolellisesti. Raskasta ja vaikeaa tulee varmasti olemaan, mutta olen vakuuttunut nopeudestani. Katsotaan nyt, riittäkö se minun päävastustajieni Meon, Renetin ja Aubertin (Johnny) kukistamiseksi.

Ranskalainen Aubert on lukeutunut jo vuosikaudet MM-sarjan nopeimpiin kuljettajiin. Pyörä on nyt vaihtunut KTM:stä Betaan, jolla kaksinkertainen maailmanmestari aikoo vetää aktiiviuransa viimeiset vuodet.

Renet janoaa
paluuta mestariksi

Motocross-taustan monen muun tavoin omaava ”Pela” Renet toteutti endurossa ensimmäisen unelmansa kaudella 2012 E2-luokan mestaruuden myötä. Viime vuonna hän vuoli Husabergilla hopeaa 47 pistettä Cervantesin takana.

Tähtäin on nyt paluussa kultakantaan Husqvarnan puikoissa.

– Alkavan kauden ehdoton tavoitteeni on maailmanmestaruus. Mutta kuten aiempinakin vuosina, helppoa se ei taatusti tule olemaan. Salvini haluaa uusia tittelin, Meon tulo tähän luokkaan on hyvinkin mielenkiintoista ja Aubert on erittäin motivoinut tiimin vaihdon jäljiltä, linjaa Renet.

– Voitonnälkäisiä kuljettajia tosiaankin riittää, mutta uskon ja luotan, että mahdollisuuteni ovat hyvät. Talvikausi sujui hienosti, olen hyvässä kunnossa ja FE 450-pyörä on erittäin kilpailukykyinen. Kyllä, olen valmis käynnistämään taistelun maailmanmestaruudesta, julistaa Renet.
 

Viimeisin numero