Meo kesti toistamiseen Salmisen sähäkän hyökkäyksen Romaniassa

– Minulla on nyt tältä kaudelta koossa jo kuusi kakkossijaa. Voitto antaa yhä odottaa itseään, mutta ei se ollut enää kaukana täällä helteisessä Romaniassakaan. Olen todella tyytyväinen näihin kahteen päivään. Ajo ja ajat pysyivät koko ajan hyvällä tasolla ilman virheitä, sanoi Salminen.

Buzaussa ajettu kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailuviikonvaihde jatkui Salmisen osalta sunnuntaina siitä, mihin kiivas kilvanajo oli lauantaina päättynyt.

Salminen järjesti jälleen huiman kaksintaistelun E1-luokan voitosta ranskalaisen Antoine Meon kanssa. Meo pystyi pitämään toistamiseen pintansa ja Salmisen 10,20 sekunnin turvin takanaan. Lauantaina taisteluparin marginaaliksi kirjattiin 7,13 sekuntia.

– Tiukkaa vääntöä jälleen. Kavensin iltapäivällä Meon etumatkan vajaan kuuteen sekuntiin, mutta sitten hän pystyi taas lisäämään vähän johtoaan. Ajoin pohjat vielä päivän viimeiselle pätkälle, mutta Meo ei ollut yllätettävissä. Niin, ei se kaverikaan hiljaa aja, Salminen tuumi neljättä peräkkäistä maailmanmestaruutta jahtaavasta Meosta.

– Meidän molempien vauhdista kertoo paljon myös yleiskilpailun tilanne. Olimme lauantaina yleiskilpailun kärjessä ja sunnuntainakin edelleen syvällä kympin sakissa, joten kyyti on kyllä kohdallaan. Taistelu jatkuu ensi viikonloppuna Kreikan Kastoriassa, lupasi Salminen.

Ykkösluokan muilla kuljettajilla ei ollut sunnuntainakaan asiaa kärkiduon vauhtiin. Kolmanneksi kurvaillut espanjalainen Cristobal Guerrero jäi voittajasta jo 1.06 minuuttia. Salmisen Husqvarna-tiimikaveri Matti Seistola oli neljäs Eero Remes yhdeksäs.

Meo on voittanut kymmenestä osakilpailusta yhdeksän. Hän johtaa sarjaa 41 pisteen erolla Salmiseen, kun kaudesta on ajamatta neljä kisapäivää. Voitosta heltiää 20 ja toisesta sijasta 17 pistettä.

– Mahdollisuudet mestaruuteen ovat enää teoreettiset, mutta en minä ala sillä päätäni vaivaamaan. Ei muuta kuin lisää painetta Meolle. Meollakaan ei ole varaa alkaa kukkoilemaan. Silloin voi sattua mitä tahansa, muistuttaa 13-kertainen maailmanmestari Salminen.

Seistola on Romanian osakilpailun jälkeen sarjassa kolmannella sijalla yhdeksän pistettä Salmisesta. Remes jatkaa neljäntenä 16 pistettä Seistolasta.

Buzau, Romania.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 10/14 osakilpailu, luokka E1:

1) Antoine Meo Ranska, KTM 53.31,04, 2) Juha Salminen Suomi, Husqvarna + 10,20 sekuntia jäljessä, 3) Cristobal Guerrero Espanja, KTM + 1.06,20, 4) Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 1.27,29, 5) Nicolas Deparrois Ranska, Yamaha + 1.29,94, 6) Anthony Boissiere Ranska, Sherco + 1.46,89, …9) Eero Remes Suomi, TM + 2.54,10.

MM-pistetilanne:
1) Meo 191, 2) Salminen 150, 3) Seistola 141, 4) Remes 125, 5) Guerrero 90, 6) Jeremy Joly Ranska, Honda 89.

Täydelliset tulokset:
http://www.enduro-live.info/

Seuraavat osakilpailut: 22.-23.6. Kastoria, Romania.

 

Uusin numero