Menoa ja meininkiä Helsingissä 2014 MP-messuilla

Mitä voi odottaa moottoripyörämessuilta Suomessa? Valtavaa suosiota. Helsingin messukeskuksesta löytyy  joka motoristille jotain.

Prätkien rakentelusta kiinnostuneet saavat mahantäydeltä silmänruokaa rakennettujen prätkien osastolta. Tältä osastolta löytyy mitä upeampia moottoripyöräharrastajien luomuksia. Hienoimmat prätkät tunnisti jo kaukaa niiden ympärillä vellovasta ihmismassasta. Jokaisen pyörän kohdalla on laminoitu esite, josta selviää pyörän kilpailunumero, merkki, malli (jos mallista mitään rakentelun tässä vaiheessa on jäljellä) ja pyörän- ja sen rakentajan nimet.

Messuilta löytyy uutukaisia moottoripyöriä joka puolelta, kertaalleen kaaduttuja Autovahinkokeskuksen pisteeltä ja käytettyjä Nettimoton lippujen luota.  Ajovarusteitakaan ei ole unohdettu, vaan pelkkien prätkien katseluun MP-messut eivät jää, vaan valikoimasta löytyy ajovarusteiden lisäksi mahdollisuus testata KTM:n sähkökäyttöistä moottoripyörää, supercross-näytös, moottoripyöräsimulaattori , purettuja enduroiden moottoreita, lukuisia motoristien etujärjestöjä ja jopa mopoautoja.

Yksi asia on selvää;  MP-messut ovat koko kansan messut. Paikalta löytyy kaikenlaista sakkia kokeneesta HD-väestä nuoriin naisiin ja mopopoikiin.

 

Teksti ja kuva: Jere Uusi-Videnoja

Viimeisin numero