Menikö nyt överiksi? – MotoGP-pyörässä jo kuusi kohuttua siipeä

MM-sarjaa johtava Marc Marquez näet kiersi andalusialaisrataa kokeilumielessä pyörällä, johon oli kiinnitetty peräti kuusi siipeä, eli kolme katteiden kummallekin puolelle.

Hondalla ei siis näin ollen kuunnella ainakaan siipien osalta Marquezin tiimikaveri Dani Pedrosan mielipidettä. Muuten hiljaisenoloinen Pedrosa kuuluu siihen äänekkääseen eturintamaan, joka vaatii siipien välitöntä kieltämistä niiden vaarallisuuden vuoksi.

Tilanne on päällä ja GP-komissio keskustelee asiasta tiiviisti valmistajien yhdistyksen MSMA:n kanssa, mutta näyttää siltä, että rumilukset ovat tulleet jäädäkseen ainakin meneillään olevan kauden loppuun.

– Kokeilimme testeissä erilaisia siipiä ja niiden koostumuksia. Vaikutti siltä, että monet uudistukset toimivat välittömästi. Siivissä on potentiaalia ja kun ne nyt ovat tulleet, niin niiden kehitystyö ei lopu enää koskaan, maalailee Marquez.

Marquezkin tosin tunnustaa, että näin ei voi jatkua kuin korkeintaan tiettyyn rajaan asti. Säännöt tulevat jossain vaiheessa väkisinkin vastaan, mutta milloin ja missä muodossa, sitä ei kukaan tunnu tietävän.

– Tulevaisuus tuo tältä osin jotain tullessaan, mutta juuri nyt voimme vain pyrkiä tekemään parempaa työtä aerodynaamikan kehittämisen osalta, muotoilee Marquez.

Uusin numero