Mellin Päitsin johdossa Jämsässä – Tontti keskeytti konerikkoon

Toisesta maastokokeesta alkaen Mellin on pysytellyt vakaasti kilpailun kärkipaikalla. Roni Nikanderin aamu sujui takkuisesti, mutta viidennelle maastokokeelle mennessä hän sai kurottua eron kärkeen kiinni ja kiilasi Heikki Timosen yleiskilpailun kolmanneksi.

Nuoret Mika Tamminen ja Joni Kaivolainen ovat vallanneet yleiskilpailun sijat neljä ja viisi ja motocrossari Toni Eriksson on saanut aamun totuttelun jälkeen sovitettua ajonsa jäiseen lumispooriin ja kivunnut yleiskilpailun sijalle kuusi.

"Jäätävän hyvä fiilis!"

– Tämä on ensimmäisen maastokokeen maalisuoran ansiota. Siinä oli sellaista pehmeätä lumispooria, josta tykkään. Yleisö hurrasi ja pääsin kunnolla töräyttämään. Tuli sellainen jäätävän hyvä fiilis, että vitsi tämä on kivaa, nilkkoihin valuvia kalsareita kuiviin vaihtava Mellin mehusteli Jämsän huoltotauolla.

Aurinkoinen muutaman asteen pakkaskeli on pitänyt reitin kauttaaltaan hyvässä kunnossa, ainoastaan paikoitellen aurinko on pehmittänyt ajouraa. Kovat vauhdit kostautuvat pieninä virheinä ja kaatumisina, joiden kanssa on tuskaillut myös Roni Nikander.

– Vähän on ollut takkuista välillä, mutta tässä on vielä pitkä päivä jäljellä. Joka pätkällä pitää iskeä, Melliniä raivokkaasti takaa-ajava Roni Nikander toteaa lyhytsanaisesti.

Elämysmatkailijaksi itsensä määrittänyt Heikki Timonen kuvaa omaa ajoaan ”vähän kankeaksi”, mutta aamulla vaivannut käsien puutuminen alkaa olla jo voitettu.

– Vastaavaa keliä aikaisemmilta Päitseiltä ei tule ihan heti mieleen Ihan hyvin ajo kulkee, jos vaan voimat riittää. Edellinen 14 kilometrin pätkä tuntui jo pitkältä. Kylki ei vaivaa lainkan. Pari seuraavaa pätkää kun selviää, niin sitten helpottaa.

Yleiskilpailu 7/24:
 1. Miko Mellin Honda
 2. Roni Nikander KTM +00,37,33
 3. Heikki Timonen KTM +00:46,58
 4. Mika Tamminen Husaberg + 00:52,51
 5. Joni Kaivolainen KTM +02:11,21
 6. Toni Eriksson KTM +02:31.87
 7.  Niki Ahola KTM +03:23,43
 8. Marko Leponiemi Suzuki +03:33,40
 9. Markus Michelsson Husaberg +03:44,74
10. Kim  Teikari Honda +03:54,24
 

Uusin numero