Melandri ja Laverty poimivat voitot talteen Portugalista

Melandri järjesti ensimmäisessä erässä tiivistempoisen trillerin yhdessä ranskalaisen, sarjaa johtavan Aprilia-kuljettajan Sylvain Guintolin kanssa.

Loppukierroksilla vahvan nousun tehnyt Melandri tervehti ruutulippua vain seitsemän tuhannesosaa ennen Guintolia. Voittomarginaali oli sarjan historian neljänneksi pienin.

– Hyvä, mutta samalla äärimmäisen kova kisa minulle. Pyörä käyttäytyi hermostuneesti, mutta onneksi ajettavuus ei kärsinyt liikaa, Melandri huokaisi helpotuksesta.

Paalupaikalta Kawasakilla lähtenyt britti Tom Sykes ajoi kolmanneksi 4,224 sekuntia voittajasta. Sykesilla ei ollut asiaa voittotaisteluun, mutta toisaalta takanakaan ei ollut uhkaa, kun maanmies Leon Camier jäi Suzukillaan hänestä 5,2 sekuntia.

Guintolin tiimikaveri, aika-ajossa vain tuhannesosan Sykesille taipunut Laverty paineli erän nopeimman kierrosajan 1.43,062. Lavertyn kohtaloksi koitui kuitenkin keskeytys 22 kierroksen kisan puolivälissä teknisten ongelmien seurauksena.

Laverty otti jälkimmäisessä erässä vahingon näytöstyyliin takaisin tuulettamalla voittoa 4,107 sekunnin erolla Guintoliin. Ykkössija oli Lavertylle kauden neljäs.

– Janosin tosiaankin tätä voittoa. Halusin dominoida kilpailua alusta lähtien ja onnistuin siinä. Tämä oli minulta miltei täydellinen kisa, iloitsi Laverty.

Britti Jonathan Rea rypisti Hondalla kolmanneksi 1,7 sekuntia Guintolin takana. Avauserä päättyi Realta keskeytykseen.

Melandri ja Sykes eivät muistele Portimaon toista kisaerää hyvällä. Melandri hyytyi takarengasongelman jäljiltä 12:nneksi. Sykesin peli oli pelattu puolestaan jo lämmittelykierroksella, kun Kawasaki sai kaadossa siipeensä. Sykes nilkutti sijalle 17.

– Tuplavoitot karttavat minua. Eipä silti, näyttää siltä, että en pysty ajamaan samana päivänä edes kahta ehjää kilpailua. Toisaalta tällä kertaa ei vika ollut kuljettajassa, vaan kelvottomassa renkaassa, manasi Melandri.

Guintoli kasvatti pistejohtonsa 28:aan Sykesiin nähden. Laverty on kolmantena 11 pistettä Sykesistä. Melandri tulee puolestaan neljäntenä 18 pistettä Lavertysta.

Seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuun viimeisenä viikonvaihteena Imolan radalla Italiassa.