Meksikon ISDE 2010 avasi uudet nettisivut

Kisan järjestäjät ilmoittivat avanneensa tänään uudistetun ISDE 2010 -verkkosivun, josta löytyy jo tässä vaiheessa kattava tietopaketti tulevasta ja samalla myös katsaus aiempaan.

Sivuja päivitetään luonnollisesti edelleen osanottajalistoilla, uutisilla ja muilla ajankohtaisilla asioilla sekä tiedoilla. ISDE 2010 löytyy myös Facebook- ja Twitter-yhteisöistä. Kisaan on aikaa vielä seitsemän kuukautta, mutta ainakin alku vaikuttaa lupaavalta tiedotuksen osalta. Aina näin ei ole ollut Sixillä.

Pitkät perinteet ja tunnetusti mittavat osallistujamäärät omaava ISDE ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1913 Englannin maaperällä Carlislessa. Meksiko isännöi siis järjestyksessään jo 85. MM-joukkuekilpailua.

Vuonna 2011 ISDE-isäntä toimii Suomi. Kuuden päivän massiivinen moottoriurheilujuhla sijoittuu 8.-13. elokuuta Haminan ja Kotkan kulmille.

Historian saatossa joukkueita yhteensä 32 eri maasta houkutellut ISDE järjestettiin vuoteen 1973 asti Euroopan maaperällä, kunnes kisa vietiin Yhdysvaltoihin. Sen jälkeen joukkuemitaleista on ajettu jo useammin vanhan mantereen ulkopuolella: Australiassa vuonna 1992 ja -98, USA:ssa edelleen 1994, Brasiliassa 2003, Uudessa-Seelannissa 2006 ja Chilessä 2007.

Viime vuonna Sixi järjestettiin Portugalin Figueira da Fozissa, jossa miesten ykköseksi ajoi Ranska, junioreissa Espanja ja naisten puolella Ranska. Suomi nousi World Trophyssa hienon kirin ansiosta loppujen lopuksi MM-pronssille.

Suomi on saavuttanut vuosien saatossa yhteensä seitsemän miesten joukkuemestaruutta. Viimeisin MM-kulta irtosi vuonna 2006 Uuden-Seelannin Lake Tauposta kuusikolla Juha Salminen, Samuli Aro, Mika Ahola, Marko Tarkkala, Petri Pohjamo, Jari Mattila.

Morelia huokuu historiaa

Tämän vuoden ISDE-näyttämö Morelia sijaitsee Michoacanin maakunnassa keskisessä Meksikossa. Guayangareon laaksossa lepäävä maakunnan pääkaupunki Morelia huokuu historiaa, sillä se on perustettu jo vuonna 1541.

Lähes 700 000 asukkaan Morelia sykkii myös muulle, kuin moottoriurheilulle. Etelä-Amerikassa jalkapallo on toinen uskonto ja näin on myös Moreliassa.

Kaupungin urheilullinen kuuluisuus on maan 1. divisioonassa pelaava Monarcas Morelia -joukkue. TV-yhtiö TV Actecan omistama ammattilaisjoukkue pelaa kotiottelunsa keltapunaisiin paitoihin sonnustautuneena Estadio Morelas-stadionilla.

Uusin numero