McGuinness Senior TT:n kuningas

John McGuinness näytti, kuka on vuoren kuningas voittamalla ylivoimaisesti TT-viikon pääkilpailun, Senior TT:n uusintalähdön ja ajoi samalla myös uuden kierrosennätyksen. McGuinnessin TT-voittomäärä kasvoi kahteenkymmeneenkolmeen ja Senior TT:nkin voittoja miehen tilillä on jo seitsemän.
 
Ensimmäinen kilpailu punaliputettiin Jamie Hamiltonin kaaduttua toisella kierroksella 11 mailin kohdalla. Noblen sairaalasta kerrottiin Hamiltonin loukkaantuneen vakavasti, mutta mies ei ole hengenvaarassa.

Kuten niin monesti aiemminkin, James Hillier otti uusintastartista kärkipaikan McGuinnessin ja Ian Hutchinsonin seuratessa aivan kannoilla. McGuinness siirtyi johtoon vuoristo-osuudella, ja ensimmäisen kierroksen huima 131,850 mph keskinopeus antoi viitteitä, mitä tuleman piti. Myös Hutchinson onnistui nousemaan ohi Hillierin.

Toisella kierroksella McGuinness kirjoitti uudeksi ennätyskeskinopeudeksi 132.701 mph. Hutchinsonin Signpostissa tekemä virhe merkitsi, että ero McGuinnessiin repesi kymmeneen sekuntiin. Yli 132 mph kierroksen ajanut Guy Martin oli noussut seitsemänneltä sijalta neljänneksi ja hengitti Hillierin niskaan, kun miehet kaartoivat varikolle.
 
McGuinness sai kasvatettua eroa edelleen kolmannella kierroksella ja Hillier lähestyi Hutchisonia Guy Martin kannassaan. Viimeiselle kierrokselle McGuinness lähti turvallisessa johtoasemassa, mutta muista palkintosijoista käytiin kovaa taistelua. Hillier ohitti Hutchinsonin Ballaugh’un saavuttaessa ja nousi toiseksi; Hillier painoi viimeisen kierroksen kuin hurmiossa, ja hänkin alitti entisen kierrosennätyksen ajamalla 132,414 mph kierroksen. Hutchinson onnistui pitämään Martinin takanaan.

– Olin rentoutunut kisaan lähdettäessä ja se näkyi heti. Tiesin ajavani aivan pyörän limiitillä. James oli ajanut minut aiemmin viikolla kiinni useasti, ja pelkäsin hänen tekevän niin uudelleen, mutta nyt tiesin vauhtini olevan niin kovaa, että jos hän menisi kovempaa, niin saisi mennä, nauroi iloinen McGuinness kilpailun jälkeen.

– Viimeinen kierros oli aivan mahtava, oli upeaa nähdä, kuinka yleisö kannusti, McGuinness kiittää.

– Muistan vielä tunteen, kun voitin ekan TT:ni, se oli uskomatonta. Silloin en olisi ikinä uskonut, että voittaisin vielä 22 kertaa. Joey Dunlopilla on 26 voittoa, mutta tosiasia on, etten ainakaan tästä nuorene, joten katsotaan onko Joey saavutettavissa. Kilpailemista en ainakaan ole vielä lopettamassa, sillä rakastan sitä niin paljon, McGuinness hekumoi.
 
Myös Hillier oli tyytyväinen suoritukseensa sekä Senior TT:ssä että koko kilpailuviikolla.

– Olemme pystyneet ajamaan aivan kärjessä koko viikon, ja suoraan sanottuna tämä on mennyt paremmin, kuin olisin uskaltanut odottaakaan. Seniorin toinen sija on mahtava päätös hienolle kilpailuviikolle. Kakkossija oli pieni yllätys, sillä pelkäsin menettäväni kolmossijan, kuten oli käynyt aiemminkin, ja puristin siksi aivan täysiä. En kuitenkaan uskonut saavuttavani Iania, Hillier myhäili.

– Ja Johnille joudun kyllä nostamaan hattua, upea suoritus, Hillier kehuu.
 
Hutchinsoniakaan ei kolmas sija jäänyt harmittamaan.

– 18 vuotta sitten olin radan varressa oluttölkki kädessä katsomassa, kun John ajoi kilpaa. Ja nyt olen hänen kanssaan Senior TT:n podiumilla. Aivan upea tunne, Hutchinson pohti.

– Signpostissa tekemäni virheen lisäksi pakoputkistoni vaurioitui, ja menetin tehoa, mikä maksoi toisen sijan. Mutta otin silti viikon aikana kolme voittoa viiden vuoden jälkeen, mikä tuntuu upealta. Tahdon kiittää kaikkia tuesta näinä vaikeina vuosina, Hutchinson kiitti lehdistötilaisuudessa.

Kolmen voiton mies Ian Hutchinson voitti Joey Dunlop TT Championshipin, eli hän oli kilpailuviikon menestyksekäin kuljettaja.

Pokerstars Senior TT, top 6

1. John McGuinness, Honda (130,481)
2. James Hillier, Kawasaki (130,038)
3. Ian Hutchinson, Kawasaki (129,832)
4. Guy Martin, BMW (129,602)
5. Michael Dunlop, BMW (129,267)
6. Conor Cummins, Honda (129,139)
 

Uusin numero