MBH Honda CBR Cup-kausi on paketissa

Kilpailukausi saatiin alkamaan myöhässä. Ensimmäinen osakilpailu käytiin 17. kesäkuuta Motoparkissa Bike World:n yhteydessä. Kausi jatkui 21. heinäkuuta Ahvenistolla lehdistön ja lajista kiinnostuneiden ajopäivänä, jossa ajettiin kymmenellä pyörällä lähes koko päivä 20 minuutin settejä kerran tunnissa. Ajajia riitti koko päiväksi niin, että aina oli kaikki Hondat radalla, ainoastaan sade lopetti ajamisen muutama tunti ennen varsinaista radan sulkemisaikaa.

Kausi jatkui Kemorassa 28-29. heinäkuuta. Kemorassa ajettiin Honda-lähtönä sekä cbr125 että cbr250  lähtö. Ilmassa oli värinää, kun osanottajaksi oli ilmoittautunut Super Bike konkari Kari "Vehnä" Vehniäinen, joka otti yhteen sarjan johtajaa Iikka Ahosta vastaan. Hyvänä kirittäjänä tässä luokassa oli Tapio Mustonen.

Nämä kolme ajajaa irtautuivat heti ensimmäisillä kierroksilla hyvin ajaneesta Jussi Hukasta ja hänen takanaan ajavasta Jukka Relanderista. Kierros kierrokselta Kemoran karusellien jälkeen tuli ravintolan kaarteen suoralle vuorovedoilla Vehniäinen, tai Iikka Ahonen, välillä keulilla ajoi Tapio Mustonen.

Kierroksien lisääntyessä Mustonen ei enää pysynyt kaksikon Vehniäinen-Ahonen mukana. Kun kahdestoista kierros alkoi, Ahonen johti ja Vehnä ajoi takapyörässä kiinni. Kaarteisiin herrat ajoivat Hondan limiitillä, välillä takapyörä oli molemmilla pitkässä luisussa, mutta Honda pysyi hallinnassa. Kun parivaljakko ilmestyi taas maalialueelle, Vehniäinen johti ja muutaman metrin päässä ajoi Ahonen, joka yritti vielä viimeisessä ravintolan mutkassa ohitusta siinä kuitenkaan onnistumatta. Ajajat tuli Vehniäisen voittaessa noin puolen pyörän mitalla.

Tämä jos mikä oli Honda CBR Cupin markkinointi kilpailu, pyörillä voi ajaa riittävän kovasti ja jopa takapyörä luisussa jos ajalla riittää käsittelytaitoa, kuten näillä heroilla riitti. Kolmanneksi tuli Tapio Mustonen, neljäs oli  Jussi Hukka ja viides Jukka Relander.

Kemoran kilpailussa Honda CBR125-luokkaa hallitsi lähes ensimmäisestä kierroksesta lähtien 14-vuotias MBH Racing:n oma juniori Lassi Soini voittaen toiseksi tulleen konkarin Pekka Ahosen selvästi lähes kierroksella. Kolmanneksi tuli nuori 24 vuotias motogross ja jäärata kuski Sami Pasanen, joka paransi kauden aikana jatkuvasti ratakokemustaan. Neljäs oli Mika Hentunen.

Seuraava Honda CBR Cup ajettiin Pärnussa uudella kansainväliset mitat täyttävällä Audruring:n moottoriradalla. Siellä oli radan avajaiskilpailu ja Honda CBR Cup:n oli ilmoittautunut paljon tuttuja  ajajia Virosta. Mukana oli  mm. muutaman vuoden takaisia viron Superbike-luokan mestareita ja muutama nuori huippukuljettaja, kuten cbr125 luokassa Martin Pärtenpoeg, joka voitti samana päivänä ylivoimaisesti 600cc luokan avoimen startin.

Aika-ajossa oli Martin Pärtelpoig oli ajanut sateella paalupaikka-ajan, joka oli kolmanneksi kovin aika, vaikka otetaan huomioon 250cc pyörien ajat. Toiseksi nopein aika tuli Lassi Soinille.

125cc startin alkaessa alkoi muutaman kierroksen ajan ryhmä pysyi kohtuullisen tasaisena viiden pyörän nipussa, mutta parin kierroksen jälkeen siitä erottautui Pärtelpoig ja Soini omaksi ryhmäkseen. He aloittivat kaksintaistelun muiden jo jäädessä nopeasti puolen kierroksen päähän.

Soini yritti kolme kertaa ohitusta maalisuoran jälkeisessä kaarteessa kymmenen vuotta vanhemmasta Martinista, mutta pari kertaa häneltä irtosi etupyörä ja hän halusi välttää kaatumisen. Pärtelpoig vanhana konkarina osasi pitää sisälinjan niin kiinni, että ilman suurta riskiä ohitus olisi ollut mahdollisesti tuhoisa molemmille ajajille. Cbr125-luokan voittaja oli Pärtelpoig ja hopeaa otti heti vanaverdessä ajanut Soini. Myös kolmas sija meni Viroon.

Honda cbr250cc-luokassa oli yllätyksenä sarjaa johtavan Iikka Ahosen aika-ajoaika vasta viidenneksi nopein.

Kun cbr 250cc startti tapahtui, niin Ahonen nousi ensimmäisten kierrosten jälkeen kärjen tuntumaan ja otti kohta kärkipaikan, josta hän ei luopunut loppukierroksien aikan. Voitto tuli kohtuullisen selvällä erolla kakkoseksi ajaneeseen, Viron muutaman vuoden takaiseen Superbike-mestariin Harly Mägiin. Kolmanneksi ajoi Viron Peeter Koval, neljäs oli Pärtelpoig ja viides venäjän Anastasia Kovalenko.

Audruringin Honda CBR Cup oli suomalaisittain hyvä, tulihan sieltä yksi voitto ja yksi hopeatila kovien virolaisten konkarien joukossa.

Viimeinen osakilpailu ajettiin 9. syyskuuta Motoparkissa, jossa odotettiin Vehniäisen ja Ahosen uusintaa Kemoran kisasta.

Vehniäinen oli taas ajanut paalupaikan. Kun startti tapahtui ensimmäisellä kierroksella ajajat tulivat kolmen ryhmässä maalisuoran shikaaniin Ahosen tullessa ensimmäisenä ja Vehnä pakapyörässä kiinni. Shikaanissa kuului kuin pakkojarrutuksen ääntä Ahosen pyörästä ja hän meni takapyöräluisua saaden jotenkin ihmeen kaupalla pyörän hallintaan ilma kaatumista.

Maalissa Ahonen kertoi, että oli heittänyt pari pykälää vaihteista pienemmälle ja nosti nopeasti kytkimen jolloin moottorijarru oli heittänyt pyörän poikittain.

Siitä selvittiin ja taas alkoi Vehniäisen ja Ahosen kissa ja hiiri-leikki. Kaikki 14 kierrosta ajajat tulivat vuorovedoilla taas ajettiin Honda CBR250 pyörillä limiitissä. Viimeiselle kierrokselle Ahonen ja Vehniäinen lähtivät maalisuoralla rinnakkain. Maalisuoran shikaaniin tultiin Vehniäisen johtaessa. Shikaanissa Ahonen ohitti Vehniäisen ja katteet kiinni toisissaan tulivat maalilinjalle. Ahonen otti revanssin noin etupyörän mittaisella voitolla. Kolamnneksi tuli Relander, joka ei aivan pysynyt kärkikaksikon kyydissä.

Honda CBR125cc-luokka oli Soinin näytöstä. Hän ajoi varmasti ylivoimaiseen voittoon. Toiseksi tuli Pekka Ahonen ja kolmas oli Lauri Venäläinen.

Kauden 2012 Honda CBR250cc-luokan voitti Iikka Ahonen ja Honda CBR125cc-luokan Lassi Soini.

Kausi 2012 on ajettu Honda CBR Cup:sta ja ensikauden jatko tulee riippumaan moottoriliitosta. Jos järjestäjät saavat hyvissä ajoin selväksi, että sarjaa voi jatkaa, niin he tulevat miettimään jatkoa. Sarjan järjestäjille on tarjottu sarjan ajamista Baltiassa, jolloin kyseeseen tulevat Viro, Latvia ja Liettua