#MaxIsBack, osa 2: Biaggi turhautui Sepangin sateessa

Kuusinkertainen maailmanmestari Biaggi teki kesäkuussa ja kotiyleisönsä edessä Misanossa sensaatiomaisen paluun MM-sarjaan.

Vanhan herran vauhti ei ollut kadonnut minnekään ja Biaggi julistikin heti Misanon jälkeen, että hän taistelee Sepangissa podiumsijoituksissa.

Biaggi ja häntä ajattava Aprilian tehdastiimi ei ole jättänyt mitään sattuman varaan valmistauduttaessa kesätaukoa edeltävään Malesian osakilpailuun.

Biaggi kiersi 5,5 kilometrin mittaista rataa testien merkeissä neljä päivää, joskin urakka vesittyi käytännössä vain neljännekseen suunnitellusta.

– Ikävä kyllä olimme epäonnisia testeissä. Kolmena päivänä satoi ja lisäksi meillä oli teknisiä ongelmia. Nämä nyt vain kuuluvat moottoriurheiluun ja toivottavasti olen onnekkaampi viikonloppuna.

Biaggi ei ole ajanut Sepangissa tätä ennen Superbike-pyörällä. MotoGP-luokan kalustolla rata on tosin tullut tutuksi.

– Sepang on edelleen upea rata. Tosin asfaltti vaikuttaa pomppuisemmalta mitä muistelin.

Reasta mestari
jo Malesiassa?

Kawasakin tehdastiimin kuljettajat Jonathan Rea ja Tom Sykes häärivät Sepangiin tultaessa sarjan kärkipaikoilla pistein 407-282.

Laguna Secan viimeksi valloittanut Ducatin Chaz Davies on kolmantena pistein 263.

Kautta ylivoimaiseen tyyliin hallinnut Rea lähtee kesälomille maailmanmestarina, mikäli hän pystyy kasvattamaan pistejohtonsa Sepangissa vähintään 151:een.

Vuoden 2013 maailmanmestari Sykes on tosin asiasta taatusti toista mieltä.

Malesian jälkeen sarjasta ovat jäljellä osakilpailut Espanjan Jerezissä, Ranskan Magny-Coursissa ja Qatarin Losailissa.

Uusin numero