Max Biaggista maailmanmestari ainoastaan 0,5 pisteen turvin

Biaggi, 41, kaatui ensimmäisen lähdön kolmannella kierroksella liukkaalla radalla, mutta pystyi pitämään siitä huolimatta päänsä kylmänä jälkimmäisen startin trillerissä.

Pitkän linjan italialaisjermu sijoittui siinä Apriliallaan viidenneksi ja mestaruujuhlat saivat alkaa helpotuksen huokauksen jälkeen. Niissä kekkereissä oli mukana myös Biaggin hyvä ystävä, MotoGP-luokan MM-sarjaa johtava Jorge Lorenzo.

Biaggille vain ja ainoastaan 0,5 pisteen erolla britti Tom Sykesiin nähden irronnut mestaruus oli toinen Superbike-luokassa. Ensimmäinen heltisi vuonna 2010.

– Jälkimmäinen kisa oli henkisesti erittäin raskas. Olen nyt mestari ja olen siitä tietenkin hyvin onnellinen. Eipä silti, Tom (Sykes) ansaitsisi olla nyt tässä samassa tilanteessa. No, sen aika koittaa hänelle ensi vuonna, vinkkasi Biaggi.

– Tätä on vaikea sulattaa: vain puoli pistettä! Mutta ei tässä mitään, Max teki mahtavaa työtä. Minä haluan omistaa tämän hopean Joan Lascorzille, totesi puolestaan Sykes.

Biaggilla on kaiken kaikkiaan plakkarissaan kuusi maailmanmestaruutta, kun mukaan lasketaan 250-kuutioisten luokan neljä titteliä vuosina 1994-97.

Aikoinaan Valentino Rossin kanssa tiukkoja vääntöjä käyneellä Biaggilla piisaa himmeämpiä mitaleja myös MotoGP-luokassa, jossa mestaruus karttoi häntä kuitenkin itsepintaisesti. Biaggi poistui MotoGP-sarjasta kauden 2005 jälkeen.

Superbike-luokan kaksi viimeistä maailmanmestaruutta ovat menneet varsin kokeneille kuljettajille, sillä viime vuonna ykköseksi ajanut espanjalainen Carlos Checa täyttää tässä kuussa 40 vuotta.

Magny Coursin huipentumassa ensimmäisen lähdön voittajaksi ajoi ranskalainen Kawasaki-kuljettaja Sylvain Guintoli. Italialainen Marco Melandri oli toinen BMW:llä ja Sykes kolmas Kawasakilla.

Kauden 2012 viimeisen startin vei nimiinsä mestaruudesta upeasti loppuun asti taistellut Sykes ennen Hondalla kilpailevaa britti Jonathan Reaa ja Guintolia. Biaggi ylitti maalilinjan 13,995 sekuntia Sykesin takana.