Maverick Vinales Yamahan kaudesta: ”Voimme syyttää kaikki itseämme”

Vinales ajoi huikean testikauden ja häntä pidettiin jopa suosikkina maailmanmestariksi heti debyyttikaudellaan. Nuori espanjalainen voittikin kauden viidestä ensimmäisestä kilpailusta kolme ja johti MM-sarjaa. Mitä pidemmälle kausi eteni, sitä kehnommin kulki. Mahdollisuudet mestaruuteen kuihtuivat ja Vinales oli lopulta MM-sarjassa kolmas kaukana kärjestä.

Yamahalla oli jatkuvia pito-ongelmia ja pyörän runko vaihdettiin moneen kertaan.

”Voimme osittain kaikki syyttää itseämme. Minun olisi pitänyt kysyä asioista ja sanoa suorempaan oma mielipiteeni. Olisi pitänyt luottaa omiin tuntemuksiin, ei muiden”, Vinales sanoo Motorsport.comilla.

 “Kyse ei ole siitä, etteivätkö he olisi kuunnelleet minua. Mutta testasimme kyllä ihan liikaa kaikkia asioita koko ajan ja menimme jo itsekin sekaisin. Pahin virheeni taisi olla lopulta se, etten jatkanut ajamista vanhalla pyöränrungolla.”

Vaikka ongelmia olikin, Vinales vakuuttaa luottavansa täysin tiimiinsä, jota johtaa entinen Jorge Lorenzon päämekaanikko Ramon Forcada.

”Luotan todella paljon ihmisiin, jotka ovat vierelläni varikolla. Jos en luottaisi, olisin tullut hulluksi. En ole kovin kärsivällinen ihminen. Haluan olla koko ajan kaikkialla etulinjassa, kuten vaikkapa harjoituksissa.”

Vinales ei kuitenkaan pidä Yamahan kautta totaalisena floppina.

”Kausi oli tiettyyn pisteeseen asti oikeinkin hyvä. Ensimmäiselle puolikkaalle annan arvosanan 9, jälkimmäiselle 4. Jos kauden alussa ei olisi kulkenut niin hyvin, en olisi ikinä ollut MM-pisteissä kolmas.”

 

Uusin numero