Maverick Vinales testivauhdistaan: ”Se oli voittovauhtia”

Vinales oli viime viikonlopun Barcelonan kilpailussa kuudes juuri Zarcon edellä. MM-sarjassa hän on yhä kolmantena, vaikka on ollut kauden seitsemässä kilpailussa vain kahdesti viiden joukossa.

Tehdastallin kuljettajat ajavat Yamahan uusimmalla M1-pyörällä, kun taas Zarcolla on allaan vuoden 2016 versio. Silti hän oli etenkin viime kaudella toistuvasti tehdaskuljettajien edellä. Tämä kertoo Vinalesin mukaan siitä, että Yamaha on lähtenyt kehitystyössään täysin väärään suuntaan.

”Yritin istua testeissä hieman taaempana, koska olen nähnyt Johannin tekevän niin. Se sai kuitenkin pyörän käyttäytymään entistäkin huonommin. Nämä ovat kaksi ihan erilaista pyörää. Nyt palaan taas vanhaan ajoasentooni ja ajotyyliini, olen todistanut, että voin olla silloin nopea”, Vinales sanoi.

Vinales on ollut erittäin tyytymätön Yamahaansa tällä kaudella. Barcelonan kilpailussa hän yritti lämmittää renkaita aiempaa enemmän, koska juuri se on ollut yksi alkukauden ongelmista. Tulos ei ollut kuitenkaan aiempaa kummoisempi.

Niinpä Vinales testasi samalla radalla kisan jälkeen koko ajan käytännössä täydellä tankilla, että kilpailun alun kehnoon vauhtiin löydettäisiin syyt. Vinales oli testiajoissa yhdeksäs, mutta pystyi ajamaan yhdeksän peräkkäistä kierrosta aikahaarukkaan 1:39.797-1:40.144 – Vinalesin mukaan se olisi ollut kilpailussa voittovauhtia.

”Olin testeihin oikein tyytyväinen. Teimme nyt toisenlaiset säädöt pyörään ja vihdoinkin eturengas toimi paremmin. Pystyin painamaan ihan kunnolla. Tein vielä lopuksi säätöihin hiukan mieleisiäni muutoksia ja pystyin ajamaan täydellä tankilla kymmenen peräkkäistä kovaa kierrosta. Se oli kisavauhtia, jopa voittovauhtia”, Vinales arveli.
 

Uusin numero