Maverick Vinales täysin eri mieltä Yamahasta kuin Valentino Rossi: ”Nyt olemme valmiit voittamaan”

Rossi antoi rajusti kritiikkiä Yamahalle testien jälkeen, eikä ollut lainkaan tyytyväinen uuteen pyörään ja moottoriin. Vinalesin fiilikset olivat kovin erilaiset.

Vinales oli Jerezin testeissä vain alle kymmenyksen kärjestä, Rossi sen sijaan puoli sekuntia. Tohtorin mukaan Yamaha taistelee nyt sijoista 5-7. Rossi kritisoi erityisesti pyörän toimintaa kuluneilla renkailla, Vinales oli tismalleen päinvastaista mieltä.

”Mielestäni olimme kuluneillakin renkailla erittäin kilpailukykyisiä, ainakin itse pystyin ajamaan niillä oikein hyvin. En ole koskaan päässyt Jerezin radalla hyvään vauhtiin, mutta nyt pystyin ajamaan kovia kierroksia koko ajan”, Vinales näki.

“Tunne oli kaikkiaan erittäin hyvä. Oli tärkeää päästä näin lähelle kärkeä radalla, joka on meille perinteisesti hankala. Mielestäni uusi pyörämme on erittäin kilpailukykyinen ja olemme valmiit voittamaan sillä.”

Vaikka espanjalainen oli tyytyväinen, hänkin löysi pyörästä parannettavaa.

”Tarvitsemme lisää pitoa, se on edelleen heikko kohtamme. Mutta se, että melko heikollakin pidolla pystyin ajamaan testeissä näin kovia aikoja, on erittäin hyvä asia. Se kertoo siitä, että pyörä toimii muuten erittäin hyvin. Seuraavaksi meidän pitää keskittyä mekaanisen pidon parantamiseen, sitten elektroniikkaan. “

Menneellä kaudella Vinales kritisoi moneen kertaan nimenomaan pyörän elektroniikkaa.

”Nyt se tuntuu toimivan melko hyvin. Ajonvakausjärjestelmämme on mielestäni nyt selvästi viime kautta parempi, eikä voimansiirrossakaan ole ongelmia. Mekaanisen pidon kanssa pystymme vielä parantamaan. ja kun saamme sen kuntoon, meillä on kasassa erinomainen paketti”, Vinales iloitsi.
 

Uusin numero