Maverick Vinales murskaava MotoGP-testeissä: ”Meillä on ihan uskomaton vauhti”

Jos mahdollista, Vinalesin kisasimulaatio Losailissa viime viikonloppuna oli vielä vakuuttavampi kuin hänen yksittäiset huippukierroksensa.

Vinalesin Losailin testipäivien nopein kierros oli 1:54.330. 20 kierroksen kisasimulaatiossa hän paukutti peräti 17 kierrosta haarukkaan 1:55.0-1:55.9.

”Meillä oli aivan uskomaton vauhti. Koko tiimi teki loistavaa työtä. Mutta ei sitä koskaan pääse täydellisyyteen, haluaisin aina vain parempaa ja parempaa”, Vinales sanoi Crash.netillä.

”Olisin halunnut ajaa simulaatiossa alle 1.55, koska Jorge Lorenzo teki niin viime kaudella. Mutta tästä jäi hyvä maku, tunsin oloni pyörän päällä todella mukavaksi. Olisin voinut ajaa kovempaakin, mutta en halunnut ottaa liikaa riskejä.”

On selvää, että näiden testien jälkeen Vinales on kauden ehdoton ykkössuosikki.

”En halua ottaa sellaisia paineita itselleni, enkä tiimille. Totta kai tavoittelemme avauskilpailusta voittoa, mutta se ei saa olla pakkomielle. Avauskisa on aina avauskisa, haluan ensisijaisesti kokemusta. Mutta tietenkin haluamme voittaa, testit osoittivat, että vauhtimme on uskomaton, tavoite on pystyä samaan läpi kauden”, Vinales sanoi.

”On paljon kuljettajia, jotka voivat viedä mestaruuden tällä kaudella. Marc Marquez on minun papereissani suurin uhka, hän on ollut aina kärjessä. Myös Valentino Rossi on kilpailuissa aina aivan loistava. Itselläni on häneltä paljon oppimista nimenomaan kilpailutilanteen hallinnassa.”