Mauri Penttilä 80 vuotta – ”Menestykseen tarvitaan kunnianhimoa, tahdonvoimaa ja lahjoja”

Maukkaa kävivät merkkipäivänä onnnittelemasssa myös moninkertaiset enduron maailmanmestarit Juha Salminen ja Eero Remes.

MP-Racingin perustaja Mauri Penttilällä täyttyi tänään pyöreät 80 vuotta. Juhlapäivää vietettiin tietysti perheyrityksen tiloissa ja vieraat saivat lahjaksi ilmaiset moottoripyörät.

”Maukka” Penttilä on vuosikymmenten aikana ollut monessa mukana, mainittavimpia suorituksia kuusi kertaa maantie/luotettavuusajon Suomenmestari, joukkueenjohtajana enduron maailmanmestaruus, Hyvinkään moottorikerhon kunniapuheenjohtaja, Suomen moottoriliiton korkeimmat kunniamerkit kuljettajana sekä toimitsijana ja Hyvinkään vuoden 2016 yrittäjä.

Penttilä onkin oikea mies kertomaan elämänviisauksia meille, joilla ei vielä ole aivan yhtä pitkää kokemusta takana. 

– Kunnianhimoa, tahdonvoimaa ja lahjoja, niitä kaikkia tarvitaan menestymiseen. Monet sanovat ettei lahjoilla ole merkitystä jos vaan treenaa riittävästi ja on riittävän kunnianhimoinen. Ei pidä paikkaansa. Jos ei ole lauluaääntä niin ei tule harjoittelemalla mestariksi, sama juttu viulunsoitossa. Ja sama pätee lahjojen suhteen moottoriurheilussa, sanoo Mauri Penttilä.

1970-luvulla perustetut moottoripyöräalan yritykset, jotka ovat yhä voimissaan, alkavat olla harvinaisia. Hyvinkääläinen MP-Racing on yksi niistä. Penttilä perusti yrityksen vuonna 1975 ja keskittyi vahvasti motocross- ja enduromoottoripyöriin. Ensimmäinen liiketila oli entinen kanala Ridasjärventiellä.

Yrityksen alkuperäinen nimi oli Mauri Penttilä & Kumppanit Racing. Kun yhtiömuoto vaihtui osakeyhtiöksi vuonna 2004, muutettiin nimeksi samalla MP-Racing Oy. MP-alkuosa ei siis ole lyhenne moottoripyörästä, vaan kyseessä on yrityksen perustajan nimikirjaimet.

MP-Racingilla on hallussaan myös eräänlainen maailmanennätys, sillä se oli ensimmäinen Ruotsin ulkopuolella toimiva yritys, joka aloitti Öhlins-iskunvaimentimien myynnin. Kent Öhlin perusti Öhlinsin vuotta myöhemmin kuin Mauri Penttilä MP Racingin, eli vuonna 1976. Öhlinsin myynti ja huolto on tänä päivänä yksi MP-Racingin toiminnan kulmakivistä.

Offroad-pyörien sekä Öhlinsin merkkiedustukset ja maahantuonti ovat tarkoittaneet samalla sitä, että MP-Racing on vuosien ja vuosikymmenten aikana ollut tukemassa ja auttamassa suurta joukkoa suomalaisia offroad-kuljettajia maailmanmenestykseen. MP-Racing on nykyäänkin yksi varmimmista paikoista, jos haluaa törmätä suomalaisiin moottoripyöräilyn maailmanmestareihin.

Vuonna 1977 yritys aloitti Husqvarnan maahantuonnin, ja samaa merkkiä talossa myydään edelleen. Vuodesta 1998 valikoima täydentyi Cagivalla ja MV Agustalla. Vuonna 2015 MP-Racing aloitti Sherco-moottoripyörien maahantuonnin ja vuotta myöhemmin seinälle nostettiin myös SWM-valomainokset. Lisäksi yrityksessä myydään nykyään Hondaa, Piaggiota, Vespaa, Apriliaa, Gileraa. Moottoripyörien ja mopojen lisäksi valikoimissa ovat CF Moton ja Hondan mönkijät sekä Ligier-mopoautot. 

Mauri Penttilä on ollut vuodesta 2005 alkaen eläkkeellä, mutta hänet voi edelleen nähdä yrityksen tiloissa lähes päivittäin ja hän on vahvasti mukana taustavoimissa. Jokaiselle MP-Racingissa Maukan 80-vuotispäivänä vierailleille annettiin lahjaksi oma moottoripyörä. Ei sentään ihan ajettavaa versiota, vaan pienoismalli.

Uusin numero