Mauno Nieminen ajoi Alavudelle toiseksi, Kimi Koskinen viides

Aamun aika-ajossa Mauno Nieminen kellotti kolmanneksi nopeimman kierrosajan, jääden pohjista 3 sekuntia. Kimi Koskinen onnistui ajamaan viidenneksi nopeimman ajan, ollen vajaat 5 sekuntia hitaampi paalupaikan ajanutta Emil Weckmania. Verneri Aaltonen oli aika-ajojen 12.

Ensimmäisessa erässä Niemisen startti ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla ja hän tuli ensimmäiseltä kierrokselta viidentenä. Vähän ennen erän puoltaväliä Nieminen nousi toiseksi. Kärjessä ajanut Weckman kaatui erän loppupuolella ja Nieminen pääsi vielä iskuetäisyydelle. Maalissa Nieminen oli toinen Weckmanin voittaessa. Kimi Koskinen oli 7. ja Verneri Aaltonen 13.

Toisessa erä mentiin tutulla kaavalla, Weckmanin johtaessa ja Niemisen ajaessa toisena. Nieminen kaatui erän puolivälissä, mutta pystyi säilyttämään ruutulipun heiluessa toisen sijansa. Koskinen oli toisen erän 5. ja Aaltonen 10.

Kauden päätösosakilpailu ajetaan Hyvinkään GP-radalla 4.9.

Mauno Nieminen mahdollisesti mukana MXJ-luokassa Hyvinkäällä

Elokuun alussa vasta 14-vuotta täyttänyt Nieminen sai käyttöönsä tuliterän 2017-mallin Husqvarna TC-125:sen. Loppukauden harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti piikin sarvissa ja myös osallistuminen Hyvinkään MXJ Suomen Cup osakilpailuun on mahdollista.
”Todella iso kiitos Sami Hyypiälle tästä mahdollisuudesta, että sain vähän kuin ”synttärilahjaksi” Husqvarnan piikin käyttööni. Ajaminen on lähtenyt todella luontevasti käyntiin ja tiimin kanssa ollaan käyty testaamassa uutta pyörää. Tiimiltä tuli ehdotus, että ajaisin Hyvinkäällä myös MXJ Suomen Cup osakilpailun. Teen lopullisen päätöksen osallitumisesta lähiaikoina. Tiimin mielestä vauhtini on jo melko kilpailukykyinen, itseänikin kiinnostaa kyllä lähteä katsomaan mihin se mahdollisesti riittää”, Mauno Nieminen.

1. erä
1. Emil Weckman Honda 150cc Simk
2. Mauno Nieminen Husqvarna 85cc KMC
3. Miro Niemi KTM 85cc OriMK

7. Kimi Koskinen Husqvarna 85cc SiMK
13. Verneri Aaltonen Husqvarna 85cc TMK

2. erä
1. Emil Weckman Honda 150cc SiMK
2. Mauno Nieminen Husqvarna 85cc KMC
2. Joni Mäkelä KTM 85cc

5. Kimi Koskinen Husqvarna 85cc SiMK
10. Verneri Aaltonen Husqvarna 85cc TMK

Sarjatilanne 5/6 osakilpailua
1. Emil Weckman 250p
2. Mauno Nieminen 198p
3. Miro Niemi 177p
4. Kimi Koskinen 167p

9. Verneri Aaltonen 97p

Uusin numero