Mauno Hermunen vankisti Alpeilla otettaan Italian mestaruuteen

TM-pyörällä kilpaileva Hermunen voitti avauserän ja oli jälkimmäisessä toinen. Hän johtaa sarjaa 18 pisteen erolla ranskalaiseen taistelukumppaniinsa Thomas Chareyreen nähden. Chareyre sivalsi kotiyleisönsä edessä sijat 2 ja 1.

– Sarjapisteiden osalta taas ihan hyvä suoritus. Tilanne on nyt se, että mestaruuteni ei pitäisi olla enää ainakaan ajamalla uhattu, jos tahti jatkuu tällaisena myös viimeisessä osakilpailussa, totesi Hermunen.

Hermusen tahti on tapaillut täysosumaa hänen ensimmäisellä Italian sarjan kaudellaan. Hermunen on voittanut S1-luokan kymmenestä erästä kahdeksan. Italian mestaruudesta kamppailee myös myös koko MM-sarjan parhaimmisto.

– Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen kokonaisuuteen, kuittasi vantaalaiskuljettaja.

Hermunen oli ”kahvilla”
vain sateisessa aika-ajossa

Hermusen lähtökohdat eivät olleet tosin tällä kertaa tyypilliset kilpailueriin.

– Aika-ajossa satoi, homma ei vain toiminut ja olin kokolailla kahvilla jääden neljänneksi.

Hermunen hyökkäsi h-hetkillä kuitenkin terävästi kolmen kuljettajan takaa keulille ja siinä aikailematta.

– Otin molempiin kisaeriin hyvän startin. Nousin ensimmäisessä erässä kärkeen avauskierroksen jälkeen ja painelin pienipiirteisellä radalla sitä myöten voittoon.

– Toisen erän starttini oli vieläkin parempi, sillä olin ykkönen heti ekan mutkan jälkeen Thomasin (Chareyre) iskeytyessä kantaani. Tein sitten lopussa harmittavan ajovirheen, kaveri kuittasi ohi ja menetin jo varmalta vaikuttaneen voittoni. Tietenkin tuollainen jää vähän harmittamaan, koska ajan aina vain voitosta, painotti Hermunen.

Italian sarjan päätösosakilpailu viedään 16. syyskuuta Castelletto di Branduzzoon. Sitä ennen Hermusta odottaa MM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu 19. elokuuta Sveitsin Ligniersissa. Hermunen on MM-pisteissä toisena.

Vastaavalla tehdaspyörällä kilpailevalla Chareyrella on 31 pisteen etu suomalaiseen nähden ennen MM-kauden kuutta viimeistä kisaerää.
 

Uusin numero