Mats Järfille jo kuudes jääspeedwayn SM-kulta

Ennakkoon kovimpina niminä kilpailuun pidettiin viisinkertaista mestaria Mats Järfiä, joukkue-MM-kilpailuun paikan lunastanutta Matti Isoahoa ja suomalaisen jääspeedwayn konkaria Timo Kankkusta.

Edellä mainitut pitivätkin ennakkosuosikkien paineet hyvin, Mats Järf ja Matti Isoaho keräsivät alkueristä 14 pistettä, Timo Kankkusen ja Tommy Flyktmanin jäädessä pistettä vähemmäksi. B-finaalissa kohtasivat Kankkunen, Flyktman, Kai Lehtinen ja alkuerissä hyvällä ajolla säväyttänyt Christer Biskop. B-finaali meni Kankkuselle Christer Biskopin ajaessa toiseksi. Tämä tarkoitti molemmille miehille A-finaalipaikkaa Järfin ja Isoahon seuraksi.

A-finaali ratkaistiin osin jo lähtöritsoilla. Järf otti vakuuttavan startin ja käänsi ensimmäiseen kurviin johdossa, Kankkusen seuratessa toisena. Isoaho haastoi Kankkusen finaalissa, mutta konkari piti pintansa Järfin ajaessa kuudenteen Suomen mestaruuteensa.

Päivän kilpailuun tuore mestari oli luonnollisesti tyytyväinen.

”Tänään meni kaikki hyvin. Tärkein juttu mulla on ensimmäinen kaarre, sitä pitää uskaltaa ajaa kovaa, tuntuma pyörään ja luottamus siihen, ettei se tee mitään ihmetemppuja on oltava kunnossa, sen jälkeen on vaan väännettävä kaasua”, Järf totesi.

Konkari Timo Kankkunen oli yllättynyt suorituksestaan.

”Ylitin itseni, ruumis ei olisi kestänyt enempää, viisi erää oli tarkoitus ajaa ilman keskeytyksiä, lopulta niitä kertyi seitsemän. Adrenaliiniryöppy ajon aikana auttoi kummasti”, Kankkunen naurahti.

Kysymykseen mistä löytyy virtaa vuodesta toiseen, 22. SM-finaalia ajanut Kankkunen kommentoi seuraavasti:

”Jottain pittää ihmisen harrastoo, ettei oo pahan teossa. Onneksi meillä on nousemassa uusia nuoria kuskeja, Isoaho on tulossa, siitä tulee tosi hyvä, samoin Biskop, molemmilla on tämmöinen nousukäyrä”, mies totesi osoittaen kädellään taivasta.
 

Uusin numero