Matkavinkki: Kesällä Korsikalle?

Korsika on tuhansien kurvien saari, jossa ”kaikki on paremmin”.

Korsikan saari sijaitsee Välimerellä ja kuuluu Ranskalle. Se on Välimeren neljänneksi suurin saari, ja se tunnetaan Napoleon Bonaparten synnyinpaikkana. Kaupunkeja ketjuttavat tiet ovat tänä päivänä hyväkuntoisia ja tarjoavat lisäksi upeita maisemia. Teillä ei ole hiekkaa kiusana. Kuiva kesä tarjoaa täydelliset puitteet moottoripyöräreissulle. Korsikan sisämaille ominaiset mutkatiet ovat oikea motoristin unelma, mutta hurmoksessa ei saa unohtaa, että seuraavan mutkan takana voi odottaa yllätys, jos ei ole tarkkana. Korsikan teillä liikkuu paljon villieläimiä, ja niitä loikoilee usein myös tienreunassa. Esimerkiksi villisiat, aasit, lampaat ja koirat ovat tavallinen näky.

Saaren vuoristoa peittää välimerenilmastolle tyypillinen macchiakasvillisuus eli kukkivista lajeista muodostuva pensasto. Tavallisia lajeja ovat esimerkiksi kistukset, laventeli, väriherneet, rosmariini, fenkoli ja myrtti. Saarta ei turhaan kutsuta tuoksujen saareksi. Aivan kuten paikallinen väestö, ruokakin on Korsikalla aitoa ja autenttista. Elämä karulla saarella keskellä merta on opettanut ihmiset hyödyntämään luonnonantimet ja hakemaan makuja macchian yrteistä.

Suomalaisittain yksi ehdoton pysähdyspaikka on Henri Toivosen ja Sergio Creston muistoksi pystytetty muistokivi. Miehet menehtyivät rallissa sattuneessa onnettomuudessa vuonna 1986. Mitä muuta Korsika tarjoaa motoristille, lue MP Maailmasta 3/2018.

Uusin numero