Matkailu: Kuuden motoristikahvilan kierros

Yksi reittimme kuudesta motoristikahvilasta, tunnistatko?

Minne lähteä ajelemaan viikonloppuna? Tutut reitit osaat jo ulkoa ja vaikea keksiä uusia?

Uraudutko aina ajelemaan samoille tutuille reiteille, jotka eivät enää tarjoile mitään uutta tai yllättävää? Uusia mutkateitä löytyy helposti, kun ottaa ajamiseen tietyn teeman, jonka mukaisten pysähdyspaikkojen välille reitin tekee. Mikä sopisikaan motoristille paremmin kuin motoristikahvilasta toiseen kulkeva reitti. Suunnittelimme yhden päivän ajoreitin, joka kulkee kuuden motoristikahvilan kautta. Jos haluaa ajaa pidemmän lenkin, on reittiä helppo pidentää muutamalla lisämutkalla tai jos aikaa on käytössä niukemmin, voi kuudesta motoristikahvilasta karsia vaikka yhden tai kaksi helposti pois ja oikaista reittiä siten lyhyemmäksi. 

Valitsimme pysähdyspaikoiksi seuraavat motoristihenkiset kahvilat: 

Bembölen kahvitupa, Espoon vanhimpiin kuuluvan maatilan päärakennus, joka on toiminut kahvilana vuodesta 1939.

Café Lättis, mahtavien mutkateiden keskellä sijaitseva, lättähattu-junaan rakennettu keskahvila.

Mommilan Kyläpuoti, yhdistetty kahvila, vanhan tavaran myymälä ja kyläkauppa.

Vääksyn Majakkapaviljonki, joka tarjoaa sekä maittavat eväät että mahtavat maisemat Päijänteelle.

Ace Café Lahti, samassa osoitteessa myös Suomen Moottoripyörämuseo Sleepy Sleepers Tower -terasseineen sekä Riku Motor -moottoripyöräliike, joka myy uudet Royal Enfield -moottoripyörät.

Kesämopo, nimensä mukaisesti motoristikahvilaksi profiloitunut taukopaikka, jossa tälle kaudelle vaihtui sekä yrittäjä että ruokalistat.

Minkälaisia reittejä näiden väliltä valita, mistä kyseiset mestat löytää. Lue uusimmasta Bike-lehdestä (8/2022), joka on jo irtonumeromyynnissä.

Uusin numero