Marseljeesin paikka, Ajo ja Zarco?

Voittoa kenties enemmän kuin koskaan janoava Zarco starttaa kauden viidenteen osakilpailuun kakkosrivistä.

Suurin este Zarcon unelman edessä tulee olemaan Le Mansista komean saldon omaava sveitsiläiskuski Thomas Lüthi, joka osoitti aika-ajossakin, että hän on kuin kotonaan teknisellä Bugatti-radalla.

Rata- ja nyt myös paalupaikkaennätystä hallussaan pitävä Lüthi lunasti ykkösruudun lukemin 1.36,847, joista Zarco jäi 0,333 sekuntia. Lüthin ja Zarcon väliin aika-ajossa kiilasivat espanjalainen Alex Rins, sekä italialaiset Lorenzo Baldassarri ja Simone Corsi.

Zarcolla olisi ollut saumat parempaan, mutta hän otti liiankin läheistä tuntumaa kotimaansa maaperään radan ensimmäisessä shikaanissa, kun sessiosta oli ajamatta viisi minuuttia.

– Halusin parantaa kierrosaikaani ja pyörääni vaihdettiin viimeiselle vedolle uudet renkaat, mutta kaaduin. En koe sitä kutenkaan suurena takaiskuna. Sain toisaalta myös hyödyllistä tietoa siitä, missä rajat kulkevat.

– Olen ollut vahva viikonlopun alusta lähtien ja pystyimme edelleen parantamaan tämän aamun harjoituksessa, joten olen positiivisin mielin, jatkaa Zarco.

Zarco tietää tasan tarkkaan, kenet hänen on ensisijaisesti kukistettava kuunnellakseen Marseljeesia voittajana myös omiensa edessä.

– Ei viides lähtöruutu ole liian kaukana. Pyrin taistelemaan Lüthia vastaan, sillä hän vaikuttaa vahvimmalta kuljettajalta täältä.

https://www.youtube.com/watch?v=_oqzswNq6ao

Uusin numero