Marquezista maailmanmestari – Rossi ja Lorenzo kaatuivat kohtalokkaasti!

Mestaruustaistelu sai dramaattisen käänteen Motegin radalla Japanissa ajetussa kauden neljänneksi viimeisessä osakilpailussa, jossa uransa kolmannen kuninkuusluokan tittelin saavuttaneen Marquezin ainoiden uhkaajien, eli Yamahan Valentino Rossin ja Jorge Lorenzon karmeaksi kohtaloksi koituivat kaatumiset.

Rossin kaatuminen tapahtui kakkossijalta ja Motegin Twin Ring-radan kymmenennessä mutkassa, kun 24 kierroksen kisasta oli 18 jäljellä. Rossin pyörä oli saanut kaadossa siksi pahasti siipeensä, että hän ei voinut muuta kuin kurvailla kypärä kallellaan ratavarikolle.

Lorenzo meni nutulleen puolestaan viisi kierrosta ennen maalia niin ikään kakkossijalta. Japanista uransa ensimmäisen MotoGP-luokan voiton kuitanneen Marquezin mestaruusjuhlat olisivat siirtyneet viikon päähän ja Australian Phillip Islandille, mikäli Lorenzo olisi yltänyt podiumille Motegissa.

Marquezin, 23,  aiemmat MotoGP-luokan maailmanmestaruudet ovat vuosilta 2013 ja 2014. Hän päätyi viime vuonna MM-pronssille Lorenzon ja Rossin takana.

Uusin numero