Marquezin veljeksistä iloa ja ongelmia suomalaistallille

Motegin sunnuntai oli Marquezin vauhdikkaalle perheelle pelkkää juhlaa. Ensin Alex viimeisteli voiton motokolmosissa ja päivän päätteeksi Marc vuoli toistamiseen kultaa kuninkuusluokassa.

Hondaa käskyttävä ja ensi kaudella Mika Kallion paikalle Marc VDS-tiimiin siirtyvä nuorempi Marquez nousi GP-sarjan pienimmässä luokassa 25 pisteen johtoon kauden väkevästi käynnistäneeseen, mutta sittemmin tulosten valossa hiipuneeseen Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Milleriin nähden.

Marquez kyttäsi
kylmäpäisesti

MotoGP-luokkaan kaudella 2015 hurjan harppauksen Hondalla tekevä Miller sortui päätöskierroksella johtopaikalta ratkaisevaan virheeseen Motegin radan 11. mutkassa, mikä pudotti hänet kisassa tylysti viidenneksi.

– Tiesin, että minulla oli vähän enemmän vauhtia ajaessani Millerin ja Kentin (Danny) perässä. Ohitin heidät, mutta sitten kaksikko kuittasi minut heti seuraavassa mutkassa. Päätin pysytellä heidän perässään rauhallisena ja pidin linjani, kun näin kaksikon ajavan leveäksi. Minun on tosiaankin kiitettävä Hondaa, sillä pyörä on todella nopea, myhäili Marquez.

Ajo: ”Nälkää ja uskoa
mestaruuteen riittää”

Tallipäällikkö Aki Ajo oli syystäkin harmissaan. Tarjolla oli jopa kaksoisvoitto Millerin ja Red Bull Husqvarna Ajo-tiimin paalupaikkamies Kentin myötä, mutta käteen jäikin lopulta sijat 5 sekä 6.

– Kaikki näytti hyvältä viimeiselle kierrokselle asti. Jack ajoi kärjessä ja hän vaikutti todella vahvalta, mutta tässä luokassa voi tapahtua paljonkin. Takasuoralla pitää jarruttaa myöhään, Jack teki vaihteiden kanssa pienen virheen ja ajoi vähän pitkäksi. Sitten useampi kuljettaja ohitti Jackin, kun hän ja Danny ottivat kosketuksen.

Miller ja Kent menettivät ison tukun erityisesti ensimainitulle tärkeitä pisteitä.

– Olemme silti positiivisella mielellä ja nälkäisiä sekä luottavaisia voittamaan mestaruuden, alleviivasi Ajo.

Seuraava kisa ajetaan ensi sunnuntaina Phillip Islandin radalla Australiassa, josta Ajolla on paljon hienoja muistoja.

Ranskalainen Mike Di Meglio ajoi Phillip Islandilla vuonna 2008 piikkiluokan maailmanmestaruuden, eli ensimmäisen Ajo Motorsportin kolmesta tähän mennessä saavuttamasta.

Uusin numero