Marquezin vauhdikkaassa perheessä on vietetty voitonjuhlia urakalla

Marc Marquez johtaa MotoGP-luokkaa tunnetusti maksimipistein kahdeksan osakilpailun jälkeen. Hän on venyttänyt johtonsa jo 72 pisteeseen Yamahan kanssa kahden vuoden jatkosopimukseen solmineeseen Valentino Rossiin ja Honda-tallikaveriinsa Dani Pedrosaan.

Alex Marquez on puolestaan noussut voitoillaan mukaan Moto3-luokan mestaruustaisteluun. Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Miller johtaa yhä sarjaa, mutta Romano Fenati (KTM) ja Marquez (Honda) hiillostavat vain seitsemän pisteen päässä.

– Sachsenring on mukava rata, mutta samalla spesiaali, koska se on niin pieni!, luonnehtii M. Marquez, 21, tulevaa työmaata.

– Rata on hieman erikoinen. Se on sarjan lyhin rata ja erittäin syherö, säestää A. Marquez, 18.

Isoveli neuvoo ja valvoo

Isoveli on tässä tapauksessa paras mahdollinen neuvonantaja siinä, miten Sachsenring valloitetaan.

Marc on ajanut Saksan GP:ssä jo neljä voittoa putkeen ja ne kaikki ovat irronneet paalupaikalta 125-kuutioisissa, kahdesti Moto2:ssa ja viimeksi MotoGP-luokassa.

Sachsenringia voidaan pitää kuninkuusluokassa Hondan ratana, sillä Pedrosa kuittasi sieltä kolme peräkkäistä voittoa ennen Marquezia. Pedrosa joutui jäämään viime vuonna sivuun Saksan osakilpailusta loukkaantumisen vuoksi.

– Ajoin Sachsenringilla viime vuonna hyvän kilpailun, mutta pitää muistaa, että silloin Dani ja Jorge (Lorenzo) eivät pystyneet loukkaantuneina kilpailemaan. Se on totta, että rata vaikuttaa soveltuvan Hondalle, joten tästä edusta on pyrittävä ottamaan kaikki mahdollinen irti, tähdentää Marquez.

Pikkuveli on ollut
kahdesti karkumatkalla

Pikkuveli Alex kilpaili viime vuonna ensimmäistä kertaa Sachsenringilla.

Hän päätyi silloin viidenneksi 5,2 sekuntia paalupaikalta voittoon painelleen tiimikaverinsa Alex Rinsin takana.

Marquez viimeisteli Katalonian GP:n ja Hollannin TT:n voitot ylivoimaiseen tyyliin irtauduttuaan omille teilleen jo hyvissä ajoin.

Vastaavaa tuskin enää Saksassa nähdään.

– Sachsenringilla tunnelma tulee olemaan paljon tiiviimpi. Lyhyellä radalla on vaikea tehdä eroa, tuumii KTM:n pitkän voittoputken motokolmosissa katkaissut Marquez.
 

Uusin numero