Marquezin otettava varpaat avuksi peräkkäisten voittojen merkiksi

Marquez on voittanut Hondallaan kauden kaikki kymmenen kisaa putkeen ja ennusmerkit viittaavat vahvasti siihen, että se 11:s on tuloillaan.

Marquez paineli Tshekin GP:ssä viime vuonna voittoon ja lisäksi hän ajoi kesätauolla testejä Brnossa samaan aikaan, kun monet muut vetivät lonkkaa Yamahan Jorge Lorenzoa lukuunottamatta. Lorenzo karisti kehostaan ylimääräistä kilon viikkovauhdilla heinäkuussa.

Marquezilla on jo huima 89 pisteen etu toisena olevaan tallikaveriinsa Dani Pedrosaan. Seuraavilla sijoilla tulevista Yamaha-kuljettajista Valentino Rossi on hyytynyt kärjestä 93 ja Lorenzo 133 pistettä.

Marquez viheltää mestaruuspelin tällä tahdilla poikki viimeistään kauden 14. osakilpailussa Motorland Aragon-radalla 28. syyskuuta.

Hondan tehdastiimi on putsannut pöydän kolmena viimeisenä kautena Brnossa. Casey Stoner hoiti homman 2011, Pedrosa 2012 ja Marquez siis matkalla mestaruuteen 2013.

– Brno ei lukeudu suosikkiratojeni joukkoon, mutta olen saavuttanut siellä silti varsin hyviä tuloksia, toteaa ylivoimaansa toppuutteleva Marquez.

Marquez haki heinäkuun testeissä Brnon märällä radalla rajojaan. Ne löytyivät ja ylittyivätkin, kun mies kävi kolme kertaa nutullaan.

– Toivon, että testeissä keräämästämme datasta on apua, vaikkakin pito radalla olikin silloin todella huono.

Yamahat juhlivat Brnossa ennen Hondan valtakautta. Rossi viiletti voittoon vuonna 2008 ja Lorenzo korjasi potin kahdella seuraavalla kaudella.

– Kaikki tietävät, että Yamaha on ollut historian saatossa vahva Brnossa, joten meidän on työskenneltä ahkerasti heti perjantaista alkaen pohjustaaksemme parhaat mahdolliset asetelmat sunnuntaiksi, Marquez pudottelee pakolliset.

Brnossa paikka vahvistaa
Millerin kohuttu siirto

HRC:n (Honda Racing Corporation) taholta on odotettavissa myös muuta mielenkiintoista Tshekin GP:n aikoihin.

Brno on se paikka, jossa vahvistetaan Moto3:n MM-sarjaa johtavan Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Millerin kohunousu suoraan MotoGP-luokkaan Hondan LCR-tiimin riveissä.

Millerin jättiloikka ei jää välttämättä ainoaksi. Yamaha virittelee vastavetoa Hondalle pyrkimällä noukkimaan Alex Rinsin Moto3:sta kuninkuusluokkaan.

Rinsille on pedattu paikkaa Yamahan Tech 3-satelliittitiimiin.

Uusin numero