Marquezilta myrskyvaroitus huimalla paalupaikkaennätyksellä

MM-pisteissä neljäntenä majaileva Marquez on hallinnut Hondallaan Saksan GP:n viikonloppua ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

Aika-ajo ei tuonut muutosta vastoinkäymisten jälkeen vain voittoja janoavan kuninkuusluokan tuplamestarin tahtiin.

Riskejä kaihtamatta riuhtova Marquez viimeisteli muille malliksi uudet ja komeat paalupaikkalukemat 1.20,336 sarjan lyhimmällä radalla, jolla on mittaa ainoastaan 3,6 kilometriä.

– Olen tyytyväinen, todella tyytyväinen, myhäili Marquez.

– Tämä rata on sopinut minulle aina hyvin ja olen nyt löytänyt myös luottamuksen pyörään. Se tärkein päivä on kuitenkin vasta huomenna, muistutti Marquez.

Aiemman ja niin ikään Marquezin nimissä olleen ennätyksen alittivat myös tämän tallikaveri Dani Pedrosa ja Yamahan Jorge Lorenzo. Pedrosa jäi pohjista 0,292 ja Lorenzo 0,585 sekuntia.

– Hondat ovat pelottavan nopeita, mutta olen ylpeä kierrosjastani vaikean perjantain jälkeen. Olen tällä radalla kautta aikojen ensimmäinen Yamaha-kuljettaja, joka on pystynyt alittamaan 1.21 kierrosajan, pudotteli Lorenzo.

– Ensisijainen tavoitteeni on saavuttaa podiumsijoitus. Voittaminen on vaikeaa, mutta katsotaan nyt, jatkoi tähän mennessä ilman ykkössijoja Sachsenringillä kilpaillut Lorenzo.

Sarjaa johtava Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi joutui tyytymään kuudenteen sijaan jo 0,884 sekuntia Marquezin takana.

Lorenzon ja Rossin väliin kiilasivat Ducatin tehdastallin Andrea Iannone ja saman merkin satelliittitiimin Yonny Hernandez.

Uusin numero