Marquezilla tuskaa myös pyörän kanssa: ”Yksi huippunopea kierros ei riitä”

Yamaha-pyörät käyttäytyvät Hondaa huomattavasti rauhallisemmin ja Ducatitkin kuljevat ajoittain kuin kiskoilla, mikä oli todella harvinaista herkkua vielä takavuosina.

– Iso ongelmamme on pyörän perän kanssa, Marquez viittaa takarenkaan suuntaan.

Tuska kasvaa
kisapituuksissa

– Pystyn ajamaan yhden huippunopean kierroksen, mutta se ei tietenkään riitä. Siinä tarkeimmässä, eli kisapituuksissa ongelmat nousevat esiin.

Paniikkinappulaa ei sentään tarvitse tapailla.

– Onneksi tiedämme, miten meidän pitää kehittää pyöräämme tämän ongelman välttämiseksi, kertoo Marquez.

Uudet konstit oli tarkoitus ottaa käytöön jo viime viikonvaihteessa ajetussa kauden neljännessä osakilpailussa Jerezissä, mutta tilanne päätettiin rauhoittaa Marquezin murtuneen sormen vuoksi.

– Emme lähteneet toteuttamaan muutoksia Jerezissä, koska en ollut varma sormeni kunnosta, enkä oikeastaan muustakaan.

Nykyisen Hondan vieminen äärirajoilla vaatii myös melkoisia fyysisiä ponnisteluja.

– Se on totta. Pyörä elää koko ajan ja ongelmista kasvaa yhä suurempia tällaisessa tilanteessa, kun ajat toipilaana. Jerezin kisan lopussa minulla oli kaarteita isompia ongelmia suorilla, kun pyörä pyrki koko ajan keulimaan kiihdytyksissä.

Yamaha kärjessä
kahdella rintamalla

Tilanne on myös MM-pisteissä aiempiin vuosiin nähden erikoinen tai vähintäänkin erilainen, kun Yamaha on voittanut Valentino Rossin ja Jorge Lorenzon johdolla kolme ja Hondan yhden kisan Marquezin myötä.

Rossi johtaa henkilökohtaista sarjaa ja Yamaha on ykkönen myös merkkimestaruuspisteissä 19 täplää Hondan edellä. Ducati hiillostaa Hondaa vain kahden pisteen takamatkalla.

Yamahalla tehtiin vahvaa jälkeä jo viime kauden lopulla ja nyt tahti on tästä vain voimistunut, vaikka vielä talvitestijakso ei sitä välttämättä lupaillutkaan.

– Yamaha teki suuria parannuksia jo viime vuonna ja näyttää siltä, että tällä kaudella he (Rossi ja Lorenzo) ajavat tosi hyvin ja tosin kovaa, toteaa Marquez.

Pedrosa palaamassa
radalle Le Mansissa

Kausi jatkuu reilun viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa.

– Jos Marc pystyi ajamaan tuolla sormella toiseksi Jerezissä, niin Le Mansissa kaikki on taas mahdollista, vinkkaa mestarin pikkusormen operoinut tohtori Xavier Mir.

Hiroshi Aoyama on tuurannut Marquezin tiimikaveria ja käsileikkauksesta toipuvaa Dani Pedrosaa kolmessa viimeisessä GP:ssä. Pedrosa on antanut ymmärtää, että hän tulee ainakin kokeilemaan ajamista Le Mansissa.

Aoyama häärää edelleen varmuuden vuoksi taustalla.
 

Uusin numero