Marquezilla on saumat tehdä ”doohanit” Simoncellin nimikkoradalla

Marquez on voittanut Hondallaan kauden 12 osakilpailusta 11. Tilastotappio koettiin Brnossa, mutta se kuitattiin heti seuraavan tilaisuuden tullen Silverstonessa.

Marquez lähtee hakemaan ennätyksellistä tusinaa täyteen, kun kauden viimeinen kolmannes käynnistyy ensi viikonvaihteena San Marinon GP:n merkeissä ja Marco Simoncellin nimeä kantavalla Misanon radalla Italiassa.

– Oli mukava palata korkeimmalle korokkeelle Silverstonessa, jossa tiimi teki mahtavaa työtä läpi viikonvaihteen. Tästä on hyvä suunnata Misanoon, toteaa Marquez turhia hötkyilemättä ja ennätystehtailuun sen enempää huomiota kiinnittämättä.

Mikäli Marquez nappaa ykkössijan Misanossa, niin hän sivuuttaa Mick Doohanin nimissä olevaa yhden kauden voittoennätystä. Kuninkuusluokan viisinkertainen maailmanmestari mässäili 12 osakilpailuvoittoa kaudella 1997.

Misano edellyttää
pyörän nappisäätöjä

Marquez, 21, on saavuttanut urallaan kolme voittoa San Marinon GP:ssä: yhden suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä ja 125-kuutioisissa kaudella 2010, sekä kaksi putkeen Moto2-luokassa 2011-2012.

Marquez pauhasi viime vuonna Misanossa MotoGP-luokan debyyttikaudellaan paalupaikkaennätyksen 1.39,915, mutta kisassa Yamahan Jorge Lorenzo piti tulevan mestarin 3,379 sekunnin turvin takanaan.

Misanon radalla on mittaa 4226 metriä. Radan 16 kaarteesta kymmenen taittaa oikealle.

– Misano on pienempi ja hitaampi rata moniin muihin verrattuna. Misanossa on tärkeää löytää pyörään toimivat säädöt heti perjantain harjoituksissa. Säätöjen on oltava täsmälleen kohdallaan, jotta pyörä istuu syherölle radalle ja koviin jarrupaikkoihin, tähdentää Marquez.

Marquez johtaa sarjaa 89 pisteen erolla tallikaveriinsa Dani Pedrosaan. Valentino Rossi tulee Yamahallaan kolmantena ja kymmenen pisteen päässä Pedrosasta.
 

Uusin numero