Marquezia suitsutetaan jo maailman parhaaksi ratamoottoripyöräilijäksi

– Marquez on lajissaan maailman paras kuljettaja tällä hetkellä, lataa Crutchlow.

Yamahan satelliittitiimin pyörällä kilpaileva Crutchlow on MM-pisteissä neljäntenä Hondalla ajavan Marquezin takana. Edeltä löytyvät sarjaa johtava ja Saksan GP:n voittoa puolustava Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa, sekä Yamahan Jorge Lorenzo.

Crutchlow on vakuuttunut siitä, että tilanne kärjessä muuttuu viimeistään meneillään olevan kauden jälkeen.

– Marquez on ainutlaatuinen kuljettaja. Hänen kaltaisiaan kuljettajia tulee vain kerran 15 vuodessa. Edellinen vastaava oli Valentino Rossi.

– Se on tavallaan vain näin yksinkertaista. Hän on nopea ja vaikeasti lyötävissä, Crutchlow jatkaa Marquezin suitsutusta.

”Marc putoaa aina
kissan tavoin jaloilleen”

Vauhtiin päästyään Ducatin kiikarissa oleva Crutchlow antaa palaa tuttuun tyyliinsä täydeltä laidalta.

– Muistelkaa ja katsokaa, mitä Mugellossa tapahtui. Kukaan muu ei olisi niin hurjassa vauhdissa toiminut yhtä kylmäpäisesti nojaten pyörän yli radan reunamuurin tullessa vastaan, Crutchlow viittaa nuoren espanjalaisen railakkaaseen kaatoon ja samalla pelastukseen lähes 340 kilometrin tuntinopeudessa.

– Marc on fiksu ja viisas kuljettaja. Ja hän on kuin kissa, joka putoaa aina jaloilleen. Se on uskomatonta, mutta se on myös hänen vahvuutensa.

Crutchlow palaa sanojensa tueksi vuoteen 2008, eli kaksi kautta aiempaan aikaan, ennen kuin Marquez juhli uransa ensimmäistä ja 125-kuutioisten maailmanmestaruutta Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä.

Sisäpiirissä merkattu talentti oli osoittanut poikkeuksellisuutensa jo hyvissä ajoin.

– Muistan keskustelleeni yhden Showan insinöörin kanssa, joka oli työskennellyt muun muassa Valentinon (Rossi), Colinin (Edwards) ja Maxin (Biaggi) kanssa. Kysyin kaverilta mielipidettä siitä, ketä hän pitää kuljettajista parhaana. Vastaus oli Marc Marquez, joka taisi olla siinä vaiheessa vasta 14- tai 15-vuotias. Ja perusteena ajotaitojen lisäksi oli se, että Marc osasi kuulemma jo siihen aikaan tarjota parhaan palautteen.

Kallio ajoi viime vuonna Marquezin
takana toiseksi Sachsenringilla

 
Marquez, 20, lähtee tavoittelemaan Saksassa jo kauden seitsemättä podiumsijoitustaan.

Rookie-kuljettajan saldo on kieltämättä komea. Podiumsijoitusten suhteen ainoa miinus on tullut tähän mennessä Italian GP:ssä Mugellossa.

Marquez ajoi viime vuonna Sachsenringilla paalupaikalta Moto2-luokan voittoon. Kolmannesta ruudusta liikkeelle lähtenyt Mika Kallio oli kyseisessä kisassa toinen 2,093 sekuntia voittajan takana.

Kallio on ehtinyt sivuta Moto2-luokan toistaiseksi parasta sijoitustaan kuluvalla kaudella Ranskan GP:ssä Le Mansissa.

Sachsenringin vain 3671 metrin mittaisella ja voimakkaasti vasemmalle taittavalla radalla kaikki on jälleen mahdollista.
 

Uusin numero