Marquez voitti Austinin GP:n jo neljännen kerran putkeen

MM-sarjaa johtavan Marquezin Pohjois-Amerikan saldo on kaiken kaikkiaan vertaansa vailla. Hän on voittanut viimeiset kymmenen USA:ssa ajamaansa kisaa myös sarjasta poistuneet Laguna Secan ja Indianapolisin radat mukaan luettuna.

Austinin viimeisimmässä GP:ssä tehtiin paljon romua mm. Yamahan Valentino Rossin ja Hondan Dani Pedrosan toimesta, mutta kisaa käytännössä alusta alkaen kontrollissaan pitänyt Marquez hoiti urakkansa tyylipuhtaasti ruutulipulle asti.

Marquez peittosi toiseksi ajaneen Rossin tallikaverin Jorge Lorenzon 6,107 sekunnilla.

Podiumtrion täydensi Ducatin Andrea Iannone 10,947 sekuntia voittajan takana.

– Olen tyytyväinen, todella tyytyväinen!, iloitsi sarjaa 21 pisteellä kolmen kisan jälkeen johtava Marquez.

– Rakastan tätä rataa ja rakastan täkäläistä elämäntyyliä. Täällä on aina hienoa voittaa. Eihän tämä kisa ollut kovinkaan jännittävä, mutta 25 pistettä maistuvat aina, huikkasi voittaja.

Lorenzolle puolestaan kakkossijakin maistui voitolta vaikeuksien jälkeen. Hallitseva mestari kaatui kisaa edeltäneessä warm up-sessiossa.

– Rata oli tänään erittäin liukas. Mutta myös nämä 20 pistettä olivat erittäin tärkeitä, myhäili Lorenzo.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Jerezissä. Espanjan GP on se estradi, jossa Lorenzo ja Ducati julkaisevat suurella todennäköisyydellä sopimuksen kausista 2017 ja 2018.

Lorenzon suuriin saappaisiin Yamahalla on astumassa Akin Ajon manageroima Suzuki-kuljettaja Maverick Vinales, joka ajoi Austinissa hienosti neljänneksi.

Uusin numero