Marquez voitolla MM-johtoon: ”Aivan uskomaton juttu!”

– En, en rehellisesti sanottuna olisi voinut milloinkaan uskoa, että johdan sarjaa kahdeksan kisan jälkeen, myhäili Marquez.

Marquezin lähimmät uhkaajat, hänen tiimikaverinsa Dani Pedrosa ja Yamahan Jorge Lorenzo joutuivat jäämään kisasta sivuun solisluuvammojen vuoksi.

Paalupaikalta kilpailuun startanneelle Marquezille voitto oli uran toinen MotoGP-luokassa. Neitseellinen ykkössija heltisi Austinin COTA-radalla Yhdysvalloissa.

Voitto oli Marquezille samalla jo neljäs peräkkäinen Saksan GP:ssä. Plakkarissa oli ykkössija silloisesta 125-kuutioisista ja kaksi voittoa Moto2-luokasta.

– Tärkeä kisa ottaa täydet 25 pistettä. Mutta tämä tuntuu myös erilaiselta voitolta siihen ensimmäiseen verrattuna. Dani ja Jorge olivat poissa ja lisäksi rata oli täysin erilainen, tuumi Marquez.

Marquez siirtyi kisassa parin kierroksen jälkeen johtoon pitäen pintansa helpohkosti ruutulipulle asti. Marquez peittosi toiseksi ajaneen Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlowin 1,559 sekunnilla.

– Keskityin hallitsemaan johtoasemaani ja onnistuin siinä.

Crutchlow on kehunut viime aikoina vuolaasti Marquezia ja jatkoa seurasi.

– Marcin kisavauhti oli tänään siksi kova, että lopputulos olisi voinut olla silti sama, vaikka Jorge ja Dani olisivatkin olleet mukana. Parhaani yritin, mutta Marcin perässä oli tänään mahdotonta pysyä.

Rossi puhisi pettyneenä

Saksaan Hollannin TT:n voittajan saapunut Valentino Rossi leikkasi maalilinjan Yamahan tehdastiimin pyörällään 9,620 sekuntia Marquezin takana.

– Odotin parempaa. Teimme lauantain ja vielä warm up’in jälkeen pyörän säätöihin muutoksia, jotka eivät olleet sittenkään onnistuneita. Ongelmat tulivat esiin jo heti kisan alussa, Rossi viittasi takarenkaan suuntaan.

– Pysyin 2-3 kierrosta Marcin tahdissa, mutta sen jälkeen minun oli mahdotonta pitää enää samaa tahtia yllä.

Rossin jälkeen seuraaville sijoille ajoivat Hondan satelliittimien Stefan Bradl ja Alvaro Bautista, Yamahan satelliittitiimin Bradley Smith ja Ducatin tehdastiimin Andrea Dovizioso.

Aleix Espargaro oli jälleen nopein CRT-kuljettaja yltämällä Aprilialla kahdeksanneksi 30,324 sekuntia voittajasta.

Marquezilla on koossa 138 pistettä, eli siis kaksi Pedrosaa enemmän. Lorenzo tulee yhdeksän pistettä Pedrosasta. Crutchlowilla on koossa 107 ja Rossilla 101 pistettä.

Lauantain harjoituksissa vasenta solisluutaan loukannutta Pedrosaa odotettiin radalle jo sunnuntaina, mutta mies ei tuntunut itseään riittävän hyväkuntoiseksi pyörän selkään.

Lorenzon solisluuta korjailtiin puolestaan jo lauantaina Barcelonassa. Lorenzo vahvisti, että hän jää sivuun myös ensi viikonvaihteessa korkkiruuvimutkastaan legendaarisessa Laguba Secasta ajettavasta osakilpailusta.