Marquez virittelee faneille show-meininkiä ”takapihallaan”

Marquezista tulee sunnuntaina 21 vuoden ja 118 päivän iässä kaikkien aikojen nuorin, seitsemään peräkkäiseen voittoon yltänyt kuninkuusluokan kuljettaja, jos hän palkitsee kotiyleisönsä Katalonian GP:ssä ykkössijalla.

Mestaruutta puolustava Marquez on vienyt nimiinsä kauden kaikki tähän mennessä ajetut osakilpailut paalupaikalta. Jossitteluille ei ole jäänyt mitään sijaa.

Ajon riveissä yksi
ykkössija Kataloniassa

Marquez kilpailee ensi viikonvaihteessa käytännössä "takapihallaan", eli Montmelon radalla Barcelonassa.

Hän ei ole pystynyt siellä aiemmin tosin kuin yhteen voittoon. Se irtosi vuonna 2010 suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä ja silloisessa 125-kuutioisten luokassa.

– Montmelo on rata, josta en ole aiemmin nauttinut suuremmin, mutta sen luonne on hyvä ja olen nyt taas vuuoden verran kokeneempi.

Siitähän ei ole pienintäkään epäselvyyttä, kuka on Montmelon fanaattisen yleisön silmäterä ja kovimman kannustuksen kohde.

– Kannattajani ja tietenkin faniklubini saapuvat tukemaan minua ja se tarjoaa ekstramotivaatiota. Toivottavasti pystyn järjestämään hyvän show'n heille kaikille.

Lorenzolta luvassa
taas raju hyökkäys

Paluun huipulle tehnyt Yamahan Jorge Lorenzo tarjosi Marquezille tiukan vastuksen vajaat kaksi viikkoa sitten Mugellon radalla ajetussa Italian GP:ssä.

– Nautin todellakin Mugellon taistelusta Jorgea vastaan. Se oli mahtava kisa!, hehkuttaa Marquez.

Marquezin tavoin kotiyleisönsä edessä kilpaileva Lorenzo on poistunut Montmelosta kolme kertaa MotoGP-luokan voittajana vuosina 2010, 2012 ja 2013. Kaudella 2011 voiton vei Casey Stoner.

Marquez sijoittui viime kaudella Katalonian GP:ssä kolmanneksi Lorenzon ja tallikaverinsa Dani Pedrosan takana. Kaikki luokat mukaanluettuana Kataloniassa komeat yhdeksän voittoa saavuttanut Rossi oli neljäs.

Rossi on tämän kauden sarjassa toisena, joskin jo 53 pistettä Marquezista jääneenä. Pedrosa hiillostaa Rossia pisteen päässä. Neljäntenä oleva Lorenzo on hiipunut Marquezista jo 85 pistettä.

Lorenzo tosin totesi vilungisti Mugellossa, että hän luottaa saavuttavansa kauden avausvoiton enemmin, kuin moni muu uskoo.

Kuninkuusluokan kuljettajilla on edessään pidennetty GP-viikonloppu, sillä urakka jatkuu Montmelossa maanantaina ajettavilla testeillä.
 

Uusin numero