Marquez: “Uskomatonta taistella omaa sankaria Rossia vastaan!”

– En odottanut yltäväni podiumille Qatarissa, pudotteli Barcelonassa Puma-tuotemerkkiä promoamassa käynyt 20-vuotias Marquez.

Hallitseva maailmanmestari Jorge Lorenzo paineli Losailissa Yamahalla menojaan, mutta Marquez kävi tämän tiimikaverin ja 14 vuotta vanhemman Valentino Rossin kanssa tuiman taistelun toisesta sijasta. Tuo taistelu päättyi kahdella kymmenyksellä Rossin eduksi.

– Olihan se tietysti unelmissa, että yllän podiumille, mutta ei se ollut sittenkään päätähtäin. Pyrin vain nauttimaan ajamisesta ja tehdä parhaani läpi viikonvaihteen. Huomasin harjoituksissa, että tulee olemaan vaikeaa sijoittua kolmen nopeimman joukkoon, mutta sain hyvän alun kisaan ja siinä se sitten oli, kertaa Marquez.

Marquez kertoi jo jokunen vuosi sitten suomalaistalli Ajo Motorsportissa kilpaillessaan, että olisi mahtavaa päästä ajamaan Rossia vastaan MotoGP-luokassa. Nyt se on totisinta totta. Ja kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että Losailin kaltaista herkkua on jatkossakin tuhdisti tarjolla.

– On uskomatonta olla taistelemassa omaa sankariaan vastaan. Minulla on makuuhuoneessani edelleen muutamia pienoismalleja Valentinon pyöristä, naurahtaa Marquez tuttuun tyyliinsä.

MotoGP-sarja jatkuu viikon kuluttua Austinin COTA-radalla Teksasissa. Marquez vastasi siellä parhaasta vauhdista kuukausi sitten ajetuissa yksityistesteissä.

Uusin numero