Marquez sovittaa seuraajansa viittaa Kallion tiimikaverin harteille

Marquez antaa ymmärtää vähintäänkin rivien välistä sen, että hän sovittaa seuraajansa viittaa nimenomaan Reddingin leveille harteille.

Kaksi viimeistä osakilpailua Le Mansissa ja Mugellossa voittanut Redding johtaa sarjaa tulevana viikonvaihteena Barcelonaan tultaessa 43 pisteen erolla Kallioon ja espanjalaiseen Nicolas Teroliin.

Redding sijoittui viime vuonna MM-pisteissä viidenneksi ja Kallio kuudenneksi. MM-hopeaa Marquezin takana ajoi hänen maanmiehensä Pol Espargaro.

– Kaikki tiesivät toki jo viime vuonna, että Scott on erittäin nopea. Häneltä puuttui kuitenkin vielä silloin tasaisuus. Tänä vuonna hän on löytänyt myös sen. Kyse on hyvän vauhdin ja tasaisuuden toimivasta kompromissista, kuvailee Marquez.

– Olen erittäin vaikuttunut Scottin vireestä, jatkaa MotoGP-luokan MM-pisteissä kolmantena viiden osakilpailun jälkeen oleva Marquez.

Kauteen suosikkina lähteneellä
Espargarolla riittää paineita

Redding on jäänyt alkukaudella vain kerran podiumin ulkopuolelle sijoituttuaan Austinissa paalupaikkamiehenä viidenneksi. Reddingilla on voittojen lisäksi plakkarissaan kakkossijat Qatarista sekä Jerezistä.

Espargaro lähti kauteen suurimpina ennakkosuosikkina. Alku olikin lupaava: paalupaikalta voittoon Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa.

MotoGP-luokkaan ja Yamahan leipiin ensi kaudeksi tyrkyllä olevan Espargaron taival on ollut sen jälkeen takkuisampi: Jerezissä kolmas, Austinissa keskeytys, Le Mansissa 20:s ja viimeksi Mugellossa neljäs.

Hän on sarjassa viidentenä 47 pistettä Reddingin takana.

– Pol’ille tulee tästä kaudesta vaikea, koska Scott ja moni muukin kuljettaja ovat erittäin nopeita, Marquez viittaa myös Kallion puoleen.

Marquez tietää ja tuntee, kuinka vaikeaa on kantaa suosikin paineet.

– Pol’illa on viime kauden MM-kakkosena myös paljon paineita, jotka ovat minullekin tuttuja.  Jos teet virheen tai jos vauhtisi ei ole aivan kohdallaan, niin kaikki alkavat esittää sinulle kysymyksiä. Myönnän, tämän käsitteleminen oli minulle viime vuonna ajoittain vaikeaa, toteaa Marquez.

Bartholemy: ”Scott on
samalla tasolla kuin Marc”

Reddingia viedään ensi kaudeksi kovaa kyytiä MotoGP-luokkaan.

Marc VDS:n tiimipäällikkö ja Reddingin henkilökohtainen manageri Michael Bartholemy on ajat sitten tähdentänyt, että CRT-sääntöjen mukainen kalusto ei tule hänen silmäteränsä osalta kysymykseenkään.

Bartholemy näkee Marquezissa ja Reddingissa paljon yhteistä – myös ajotyylin osalta. Bartholemy luonnehtii sitä MotoGP-luokan tulevaisuuden ajotyyliksi.

– Olen varma, että Scott on kuljettajana samalla tasolla kuin Marc. Mikäli MotoGP-luokan tiimit eivät nyt harkitse Scottin pestaamista, niin maailmankirjat ovat sekaisin!, täräyttää Bartholemy.

Reddingille tarjoutui jo viime vuonna tilaisuus testata Ducatia. Silloin aika ei ollut vielä kypsä ja britti jäi nuolemaan näppejään, kun italialaiset valitsivat omansa, eli Andrea Iannonen.

Nyt kaikki on kuitenkin toisin, vaikka työpaikat ovatkin tunnetusti kortilla.

Yksi ja jo keväällä esiin nostettu vaihtoehto on se, että Marc VDS vie Reddingin kuninkuusluokkaan. Ensi kaudella siihen mahdollisuuden ja noin miljoona euroa maksavan tilaisuuden tarjoavat myös Honda ja Yamaha.

Reddingin ja Kallion viimeaikaisesta menestyksestä haltioituneelle tiimin omistajalle Marc van den Stratenille tuokaan vaihtoehto ei tuottaisi ongelmaa.

Uusin numero