Marquez solmi kahden vuoden jatkosopimuksen Hondan kanssa

Marquez ajaa toista kautta MotoGP-luokassa ja Hondan tehdastiimissä. Hänen nykyinen sopimuksensa umpeutuu tähän vuoteen, mutta jatkoa siis seuraa.

Käytännössähän missään vaiheessa ei ollut edes epäselvyyttä siitä, etteikö yhteistyö jatku: Marquez viihtyy Hondalla ja Honda on enemmän kuin tyytyväinen espanjalaisässäänsä.

– Olen erittäin iloinen saadassesani ilmoittaa sopimuksen uusimisesta HRC:n kanssa. Unelmani on aina ollut olla osa Repsol Honda Teamia. Kiitos Hondan, tästä unelmasta tuli totta puolitoista vuotta sitten, toteaa ensi viikonvaihteena Le Mansin radalla Ranskassa ajettavaan kauden viidenteen osakilpailuun valmistautuva Marquez.

Marquezin ensimmäinen MotoGP-luokan kausi tapaili mestaruuden ja ennätysmurskajaisten merkeissä tuhkimotarinaa. Ja se jatkuu meneillään olevalla kaudella: neljä voittoa ja yhtä monta paalupaikkaa.

– Kaikki tapahtui nopeasti viime kaudella, enkä olisi koskaan osannut kuvitella saavuttavani sen kaikean. Mestaruus ensimmäisellä kaudella merkitsi toisen unelman toteutumista.

– On iso kunnia saada olla osa Honda-perhettä ja työskennellä näiden hienojen ihmisten kanssa myös edelleen kaksi seuraavaa vuotta, muotoilee Marquez.

Luonnollinen jatkumo

HRC:n kakkosmies ja MotoGP-projektin vastaava Shuhei Nakamoto on luonnollisesti hänkin pelkkää hymyä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä päästyämme Marcin kanssa sopimukseen myös kahdesta seuraavasta kaudesta. Halusimme pitää Marcin ja Marc halusi pysyä kanssamme, joten oli luonnollista uusia sopimus, vaikka meneillään oleva kausi onkin vasta tässä vaiheessa.

– Marc nauttii fantastisesta startista kaudelle 2014 ja vaikka hänellä onkin yhä opittavaa MotoGP-luokasta, niin hänen kykynsä omaksua uutta tietoa on sekin merkittävä, jatkaa Nakamoto.

Marquezin maanmies ja tallikaveri Dani Pedrosa kilpailee jo kahdeksatta kautta Hondan tehdastiimin riveissä. Pedrosan nykyinen sopimus umpeutuu tähän kauteen.

* Marc Marquezin GP-uran statistiikkaa:
MotoGP-luokka
GP-startit: 22
Podiumsijoitukset: 20 (10×1, 6×2, 4×3)
Paalupaikat: 13
Kilpailun nopeimmat kierrokset: 13
Maailmanmestaruus: 2013

Moto2-luokka
GP-startit: 32
Podiumsijoitukset: 25 (16×1, 6×2, 3×3)
Paalupaikat: 14
Kilpailun nopeimmat kierrokset: 7
Maailmanmestaruus: 2012

125-kuutioisten luokka
GP-sartit: 46
Podiumsijoitukset: 14 (10×1, 4×3)
Paalupaikat: 14
Kilpailun nopeimmat kierrokset: 9
Maailmanmestaruus: 2010
 

Uusin numero