Marquez rataennätyksellä ykkösruutuun Saksan GP:ssä

Marquez saavutti kauden seitsemänenen paalupaikkansa lukemin 1.20,937. Marquez alitti sillä reilulla kymmenyksellä aiemman rataennätyksen, joka oli Casey Stonerin käsialaa kaudelta 2008.

– Fiilis oli hyvä ja kaikki oli ok varsinkin ensimmäisen varikkokäynnin jälkeen. Lähden luottavaisena sunnuntain kisaan, sillä minulla on hyvä vauhti ja rytmi päällä käytetyillä renkailla ajettaessa, myhäili Marquez.

Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa jäi kärjestä sarjan lyhimmällä, vain 3,6 kilometrin mittaisella radalla 0,296 sekuntia. Pedrosa  pysyi eturivissä, vaikka hän kaatuikin kolme minuuttia ennen session loppua radan ykköskaarteessa.

– Puskin siinä tilanteessa yksinkertaisesti vain liian kovaa. Rengasvalinnalla on tosi suuri merkitys sunnuntaina ja eihän tuosta kelistäkään koskaan tiedä, Pedrosa viittasi sateen mahdollisuuteen.

Marquez ja Pedrosa saavat kesätaukoa edeltävän kisan eturiviin rinnalleen niin ikään Hondaa käskyttävän LCR-tiimin Stefan Bradlin. Kotiyleisän kilpaileva Bradl jäi pohjista 0,403 sekuntia.

– Eturivin lähtöpaikka on tällä radalla tosi tärkeä. Ohituspaikkoja ei ole liiemmin, tähdensi Bradl.

Kakkosrivin miehittävät puolestaan Yamahalla kisaavat Aleix Espargaro, Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi.

Forward-tiimin Open-luokan sääntöjen mukaista Yamahaa vievä Espargaro jäi eturivistä 36 tuhannesosaa.

Yamahan tehdastiimin duosta Lorenzo oli tällä kertaa nopeampi. Hän kukisti Rossin 0,132 sekunnilla. Rossi joutui tosin tunnustamaan Marquezin jo 0,714 sekuntia nopeammakseen.

Sachsenring, Saksa.
MotoGP-luokan 9/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo 2 ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: