Marquez: ”Pyörät ennen tyttöjä”

Kuninkuusluokan hallitsevana mestarina kauden kaikki yhdeksän MM-osakilpailua putkeen voittanut Marquez on avautunut pintaa syvemmältä Motorcycle News'in haastattelussa.

Toki myös se yksi tavaramerkki, eli tuttu pilke silmäkulmassaan varsinkin udeltaessa valinnanvaikeutta tyttöjen ja pyörien välillä.

– Mieluummin pyörä. Pidän niistä kaikista ja ne eivät koskaan valita!, virnistää GP-sarjan kesätauolla motocross-pyörällä tiiviisti harjoitellut Marquez.

"Pelkään merta"

Marquezin aggressiivisen näyttävä, polvi ja kyynärpää asfaltissa yli 60 asteen kallistuskulmalla viistävä ajotyyli ei ole jättänyt ketään kylmäksi.

Kilpakumppaneihinsa nähden jo kuin toiselta planeetalta tuleva tähti vaikuttaa myös varsin pelottomalta kuljettajalta limiitillä miltei alati ladatessaan.

Rajojaan vielä viime kaudella kivuliaastikin etsinyt Marquez ei tunne pelkoa kuivalla maalla, mutta meri on Cerverasta kotoisin olevalla "supermiehelle" myrkkyä.

– Pelkään merta. En voi astua jalallanikaan veneeseen, sillä minua alkaa pyörryttää välittömästi, kun se alkaa liikkua.

Sympaattinen Marquez tunnetaan hymyilevänä ja kaikkea muuta kuin tuittuilevana nuorukaisena. Kotioloissa kuitenkin kaikki saattaa olla hetkittäin toisin.

– En pysty hallitsemaan PlayStationia ja suutun, koska veljeni voittaa minut aina siinä, Marc viittaa tällä kaudella Moto3-luokassa kaksi osakilpailuvoittoa sivaltaneen Alexin puoleen.

"Vastustajia ei voiteta
lehdistötilaisuuksissa"

Suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2010 saavuttanut Marquez myöntää myös sen, että hän ei uskonut yhdeksään peräkkäiseen voittoon kauteen lähdettäessä.

Moinen mahtailu ei käynyt edes ajatuksissa.

– Tavoitteeni oli voittaa ensisijaisesti kahdella suosikkiradallani Austinissa ja Le Mansissa, mutta en tosiaankaan uskonut tällaiseen putkeen.

Itseluottamus on nyt tapissa ja Marquez on mestari myös vastustajiensa psyykkaamisessa. Tosin silloinkin vain parataatipaikalla, eli radalla.

– Paras tapa on hyökätä tulosten muodossa, ei lehdistötilaisuuksissa. Kaikki on silloin helpompaa, kun tunnet itsesi vahvimmaksi pyörän selässä. kuvailee maestro tuntojaan.

Kahdessa luokassa
kauden päätöskisassa?

Marquez varmistaa nykyisellä tahdilla mestaruuden jo hyvissä ajoin ennen kauden perinteistä päätösosakilpailua Valencian Ricardo Tormo-radalla.

Varikoilla on väläytelty vakavalla naamalla sellaistakin ajatusta, että Marquez tarjoisi Valenciassa kotiyleisölleen makeaa mahan täydeltä kilpailemalla MotoGP:n lisäksi myös Moto2-luokassa.

Sarjaa hallinnnoivan Dornan espanjalainen toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta ei ole tyrmännyt ajatusta ja Marquez on ilmeisesti itsekin pyöritellyt sitä mielessään.

– Mikään ei ole mahdotonta, joten mikä ettei, kuittaa Marquez.

Niin, kyllähän se sopii, kunhan Marquez ei ilmesty puskista sekoittamaan Mika Kallion ja hyvän ystävänsä Esteve Rabatin välistä taistelua Moto2-luokan maailmanmestaruudesta!

 

Uusin numero