Marquez paalupaikalle Saksassa – Pedrosan tilanne avoin kisa-aamuun

Pisteissä kolmantena oleva Marquez viimeisteli Hondallaan lukemat 1.21,311, joilla hän kukisti Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlowin 0,123 sekunnilla.

– Toinen rengassetti toimi paremmin ja olen tietenkin erittäin iloinen tähän tulokseen. Sachsenringin radalla eturivin lähtöpaikka on äärimmäisen tärkeä, sillä täällä on vaikea ohittaa. Lähden taistelemaan sunnuntaina podiumisjoituksesta ja mikä ettei voitosta, jos matkassa on mukana sopivasti myös onnea, hymyili Marquez.

Ruhjeilla olevalla Cruthclowilla on alla kaksi kovaa kaatoa. Hän myönsi epäilleensä vielä lauantaiaamuna osallistumistaan kilpailuun.

– Käsi on kipeä ja mies mustelmilla, eikä tämä rata tosiaankaan lukeudu suosikkeihini. Kisasta tulee minulle taatusti vaikea, pudotteli Crutchlow.

Hollannin TT:n voittajana Saksaan saapunut Yamahan tehdastiimin Valentinto Rossi lunasti itselleen eturivin kolmannen lähtöpaikan 59 tuhannesosaa Crutchlowin takana.

– Jos nyt oikein muistan, niin olin tätä ennen viimeksi eturivissä vuonna 2010 Le Mansissa. Ja eipä silti, ei se paalupaikkakaan jäänyt tänään kovinkaan kauas.

– Pyörä on hyvä ja kisavauhti on kohdallaan. Olen hyvinkin tyytyväinen ja luottavainen, totesi Rossi.

Lorenzon lisäksi
myös Pedrosa sivussa

Aika-ajosta oli sivussa sarjan kaksi kärkimiestä, eli Hondan Dani Pedrosa ja Yamahan Jorge Lorenzo.

Lorenzo teloi olkapäänsä perjantain toisella harjoitusjaksolla ja vasenta solisluuta jouduttiin operoimaan lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen lauantaina Barcelonassa.

Pedrosa puolestaan kaatui lauantaiaamun harjoituksessa loukaten niin ikään vasenta olkapäätään. Chemnitzin sairaalassa tehdyissä jatkotutkimuksissa ilmeni, että Pedrosan solisluussa on pieni murtuma. Hän oli saanut rajussa kaadossa myös kovan tällin päähänsä.

Kolmena edellisenä kautena Saksan GP:n nimiinsä vieneen Pedrosan mahdollisesta osallistumisesta sunnuntain kilpailuun ei ollut varmuutta vielä aika-ajon aikoihin. Hondan mukaan päätös on Pedrosasta kiinni, eli päivän kunnon ehdoilla edetään.

– Lepään ja katsotaan sitten mikä on vointini aamulla. Jos tunnen itseni riittävän vahvaksi, niin käyn lääkärintarkastuksessa ja haen sieltä varmistuksen kilpailemiseen, kertoi Pedrosa.

– Olihan se (kaatuminen) pelottava hetki. En oikein vieläkään täysin tiedä, mitä tapahtui. Onneksi oikeassa olkapäässä ei ole kuin pieni murtuma. Löin myös pääni kovaa ja minua huimasi, mutta pysyin koko ajan tajuissani, jatkaa Pedrosa.

Pedrosalla on plakkarissaan kolmesta ensimmäisestä vapaasta harjoituksesta neljänneksi paras aika, joten hänellä on mahdollisuudet tehdät ”lorenzot” Assenin tapaan.

Sachsenring, Saksa.
MotoGP-luokan 8/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo (2) ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:

  1. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team 1.21,311    
  2. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,123
  3. Valentino Rossi Italia, Yamaha Factory Racing + 0,182
  4. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 0,551
  5. Aleix Espargaro Espanja, Power Electronics Aspar ART + 0,576
  6. Nicky Hayden USA, Ducati Team + 0,846
  7. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,986
  8. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini Honda + 1,173
  9. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 1,250
10. Claudio Corti Italia, NGM Mobile Forward Racing FTR Kawasaki + 1,748
11. Danilo Petrucci Italia, Came IodaRacing Project Ioda-Suter + 2,050

Uusin numero