Marquez paalulle – Rossi romahti ruutuun 15

Sää on ollut viileällä Phillip Islandilla täyttä lottoa. Rajua sadetta on seurannut auringonpaiste, jonka jälkeen taivas on taas auennut hetkessä uudelleen.

Kuninkuusluokan nopeamman ryhmän aika-ajossa sateen uhka oli koko ajan päällä, mutta sähäkkä 15 minuutin mittainen sessio päästiin onneksi ajamaan vain paikoittain märällä radalla. Tummanpuhuvat pilvet jäivät risteilemään meren ylle.

Marquezin taktiikka ja ajoitus osoittautui mestarilliseksi. Hän kävi vaihtamassa slicks-renkaat, kun aika-ajosta oli takana viisi minuuttia. Sen jälkeen paalupaikkamiehestä ei ollut enää epäselvyyttä.

Marquez takoi pohjat lukemin 1.30,189, joista aika-ajo 1:n kautta nopeampaan ryhmään paikkansa lunastanut Hondan LCR-tiimin Cal Crutchlow jäi 0,792 sekuntia. KTM:lle ensi kaudella siirtyvä Yamahan Tech 3-tiimin Pol Espargaro säväytti kolmannella sijalla 0,918 sekuntia Marquezin takana.

– Kova sade näytti olevan tulossa, mutta päätin, että ok, otan riskin ja käyn vaihtamassa renkaat, sillä rata oli siinä vaiheessa jo lähes kuiva. Sunnuntain kisasta on luvassa todella mielenkiintoinen. Jos silloin vallitsee kuiva keli, niin kenelläkään ei ole näiden kahden sateisen päivän jälkeen täyttä selvyyttä siitä, millaisilla renkailla kisaan lähteä, pyöritteli Marquez päätään.

Australian GP:n toisen lähtörivin miehittävät Suzukin Aleix Espargaro, Hondan Marc VDS-tiimin Jack Miller ja Ducatin Pramac-tiimin Danilo Petrucci. Toipilaana olevaa Dani Pedrosaa Hondan tehdastallissa tuuraava Nicky Hayden oli seitsemäs 2,755 sekuntia Marquezista.

Rossin tallikaveri ja tämän kanssa MM-hopeasta taisteleva Jorge Lorenzo oli hukassa kuivan kelin renkaista huolimatta. Aika-ajo 1:sta vauhtia hakenut Lorenzo jätettiin 12:nneksi 6,651 sekuntia pohjista.

Lorenzo pystyi pitämään Rossin takanaan aika-ajo 1:ssä lähes sekunnin turvin.

– En murehdi suuremmin viidettä lähtöriviä. Paljon suurempi ongelma on nopeuteni. Olin tänään hidas kaikissa olosuhteissa. Se on turhauttavaa, ”Tohtori” tuikkasi.

Uusin numero