Marquez paalulle Australiassa – Lorenzo pui nyrkkiä

Marquez määräsi MotoGP-luokan aika-ajon tahdin välittömästi ensimmäisestä kierroksesta alkaen lunastaen kauden kolmanneksi viimeisen kisan ykkösruudun lukemin 1.28,364.

Mestaruudesta kapinoivat Yamahan Jorge Lorenzo ja Valentinto Rossi joutuvat tyytymään ruutuihin 3 ja 7.

Rossilta irtosi sijoituksesta huolimatta tuttu hymy. Häntä 18 pistettä jäljessä oleva Lorenzo kävi kuitenkin todella kuumana heilutellen taistelun tauottua nyrkkiä Ducatin Andrea Iannonelle, ennen kuin kaksikko kätteli toisiaan tunteiden tasaannuttua ratavarikolla.

Toisen lähtöruudun napannut Iannone ja Lorenzo jäivät molemmat Marquezista 0,316 sekuntia. Iannonen toiseksi nopein kierrosaika oli kuitenkin piirun verran Lorenzon vastaavaa parempi, mikä toi hänelle kakkospaikan.

Iannone käytti kahdesti ja nimenomaan ratkaisevalla viimeisellä kierroksella Lorenzon vetoapua surutta hyväkseen. Sekin kuitenkin kuuluu pelin luonteeseen.

– Limiitillä mentiin koko ajan ja kieltämättä, tämä ei ehkä olisi ollut mahdollista ilman Jorgen apua, myönsi Iannone.

– Andrea seurasi minua ja hyötyi siitä, kuittasi Lorenzo.

Kolmosruutu on Lorenzolle tässä tilanteessa silti vähintäänkin kohtuullinen, vaikka pettymys paistoikin miehen kasvoilta.

– Ei mikään huono lähtöpaikka siinä mielessä, että Vale on ruudussa seitsemän.

Rossi ei ole vielä löytänyt terävintä vauhtiaan Australiassa, josta hän on poistunut urallaan kahdeksan kertaa voittajana.

– Kolmannen rivin lähtöpaikka on aina vaikea ja odotin vähän enemmän. Emme ole löytäneet hyviä ratkaisuja vauhdin nostamiseksi. Pystyin ajamaan tasaisia kierrosaikoja, jotka eivät olleet kuitenkaan riittävän hyviä. Emme olleet valmiita aika-ajoon, myönsi pitoa valitellut Rossi.

Rossi jäi Marquezin takomista pohjista 0,650 sekuntia. Yamaha-kaksikon väliin tuloslistalla tunkivat Japanin GP:n voitto vyöllään Australiaan saapunut Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa, Hondan LCR-tiimin Cal Cruthlow ja Suzukin Maverick Vinales.

Kahden edellisen kauden maailmanmestari Marquezilta puuttuu vielä kuninkuusluokan voitto Phillip Islandilta.

– Helppoa sen saavuttaminen ei tule olemaan tälläkään kerralla. Renkaat ovat sunnuntaina jälleen ratkaisevassa roolissa. Eipä silti, koko viikonvaihde on sujunut tosin hyvin ja minulla on hyvä rytmi päällä käytetyilläkin renkailla, Marquez lähetti terveisensä ensisijaisesti Yamahan leiriin.

Uusin numero