Marquez odottaa Yamahalta rajua vastaiskua

– On upeaa palata Espanjaan kolmen kaukokisan jälkeen. Kilpaileminen kotiyleisön ja oman fanclubin edessä tarjoaa aina myös lisää motivaatiota, myhäilee Marquez.

Hondan kanssa pikapuoliin jatkosopimuksen solmivalla Marquezilla on koossa 66 pistettä. Marquez on järjestänyt 21 pisteen kaulan toisena olevaan Yamahan Jorge Lorenzoon.

Ducatille ensi kaudella siirtyvän Lorenzon nykyinen tallikaveri Valentino Rossi on kolmantena, joskin jo 33 pistettä Marquezin takana viimeksi ajetun Austinin nollakisan myötä.

Marquez tietää tasan tarkkaan, että Yamahan suunnalta on luvassa raju hyökkäys Jerezissä.

– MM-johto on tietenkin hieno asia, mutta uskon, että vastustajani ovat todella vahvoja Jerezissä. Lisäksi rata on pitkälti erilainen kuin kolme aiempaa. Se on kapeampi ja myös asfaltti on erilaista.

Marquezin testikausi oli pyörän kanssa vielä melkoista tuskaa, mutta nyt Honda alkaa olla miehen mieleen.

– Olemme menneet askel askeleelta eteenpäin jokaisessa kisassa. Löysimme Qatarissa toimivat perussäädöt ja olemme pystyneet parantamaan pyörää Argentiinassa ja Texasissa oikeastaan kaikilla osa-alueilla elektroniikka myöten, vahvistaa Marquez.

Espanjan GP:n viime kauden kärkikolmikon muodostivat Lorenzo, Marquez ja Rossi. Lorenzo latasi tuolloin voiton paalupaikalta.

Uusin numero