Marquez nopein Michelinin renkailla – MotoGP-luokan kauden 2016 testit käyntiin

ondan Marc Marquez oli kahden päivän testijakson avauksen nopein kuljettaja pysäyttämällä kellot ajassa 1.31,551.

Vertailun vuoksi voidaan kaivaa esiin sunnuntaina samalla estradilla maailmanmestariksi Yamahalla ja Bridgestonen renkailla ajaneen Jorge Lorenzon nopein kisakierros, joka jäi aikakirjoihin lukemin 1.31,367.

Marquezin takana tiistain toiseksi parhaasta vauhdista vastasi Ducatin Andrea Iannone, joka jäi pohjista 88 tuhannesosaa. Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa kiirehti kolmanneksi 0,130 sekuntia kärjestä.

Lorenzo päätyi kauden tulokkaaksi Suzukilla sivaltaneen Maverick Vinalesin takana viidenneksi 0,216 sekuntia Marquezista. Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi oli 12:s 0,850 sekunnin erolla kärkeen.

Hondan ja Yamahan tehdastallien kuljettajat kiersivät rataa iltapäivällä kauden 2016 pyörillä. Marquezin pohja-aika syntyi jo kymmenennellä kierroksella, jolloin hän taittoi matkaa päättyneen kauden kalustolla.

Michelin on saanut jo aiemmissa testeissä takarenkaan toimimaan, mutta eturenkaan pidon kanssa on ollut ajoittain suuriakin ongelmia.

– Eturengas voi vielä tosiaankin lähteä alta yht’äkkiä. Se on täydellinen vastakohta takarenkaalle, joka on fantastinen. Michelinin takarenkaan pito on uskomaton ja se antaa todella hyvän fiiliksen ajamiseen, kommentoi Lorenzo.

Myös kauden 2016 ensimmäisenä testipäivänä nähtiin paljon kaatumisia. Marquez kävi nutullaan heti neljännellä kierroksella ja pikapuoliin tämän jälkeen Cal Crutchlow löysi itsensä hiekoilta LCR-tiimin Hondalla.

Marquezin ja Cruthclowin lisäksi kaatolistalle – onneksi ilman loukkaantumisia – kirjattiin Vinalesin, Yamahan Tech 3-tiimin Pol Espargaron, Suzukin Aleix Espargaron, Hondan Ducatin vaihtaneen Aspar-tiimin Eugene Lavertyn, Aprilian Alvaro Bautistan ja Stefan Badlin, Hondalla kilpailevan Marc VDS-tiimin Jack Millerin ja Tito Rabatin, sekä Andrea Iannonen nimet.

Testit jatkuvat keskiviikkona.

Uusin numero