Marquez musertavan ylivoimainen

Marquez löi muille kurkkuun heti ensimmäisessä harjoituksessa ollen vieläkin ylivoimaisempi jälkimmäisellä jaksolla.

Marquez alitti omissa nimissään olleen rataennätyksen reilulla seitsemällä kymmenyksellä päätyen lukemiin 2.03,490. Sillä ei jääty enää kauas saman herran nimissä olevasta paalupaikkaennätyksestäkään, joka kirjataan lauantaihin asti numeroin 2.03,021.

Austinin 5,5 kilometrin mittaista Circuit of the Americas-rataa kierrettiin MotoGP-sarjan merkeissä ensimmäistä kertaa viime vuonna. Marquez oli silloinkin täysin ylivoimainen viimeistelemällä kuninkuusluokan kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana paalupaikan ja MM-osakilpailuvoiton.

Ajamalla ei 21-vuotias nuorukaista tälläkään kertaa COTA-radalla pidätellä, sillä siksi vakuuttavalta meno vaikuttaa, vaikka oikea jalka ei olekaan murtuman jäljiltä vielä täydessä kunnossa.

– Tämä päivä sujui todella hyvin! Olen tietenkin tyytyväinen tuohon aikaan ja myös siihen, että sain kasvatettua eron noin suureksi.

– Ehdottomasti tärkeintä on kuitenkin se, että jalkani tuntuu paremmalta, paljonkin paremmalta kuin vielä Qatarissa. Pystyin ajamaan molemmat harjoitusjaksot ilman kipulääkkeitä. Minulla on nyt etu puolellani, mutta olen tietoinen myös siitä, että muut tulevat vielä parantamaan vauhtiaan, toppuutteli Marquez.

Lähimmäs ja hieman yllättäen Marquezia perjantaina ylsi Ducatin Andrea Dovizioso. Tosin hänkin jäi siis pohjista peräti 1,005 sekuntia. Se on näissä kekkereissä paljon, todella paljon.

Kolmanneksi parhaasta vauhdista vastasi Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa. Viimeisen kierroksen veto nosti hänet 1,133 sekunnin päähän pohjista.

Ducatin Pramac-tiimin Andrea Iannone järkytti ainakin Yamaha-leirin mielenrauhaa ajamalla neljänneksi 1,179 sekuntia Marquezista. Iannone pystyi kukistamaan viidenneksi päätyneen Yamahan Valentino Rossin 0,124 sekunnilla.

Vielä aamun harjoituksessa varjojen mailla kurvaillut Rossin tallikaveri Jorge Lorenzo oli kahdeksas 1,486 kärjestä jääneenä.

Rossin ja Lorenzon väliin kiilasivat Forward Racingin Yamaha-kuljettaja Aleix Espargaro ja Hondan LCR-tiimin Stefan Bradl.

Kympin nipusta paikkansa lunastivat myös Dovizion tallikaveri Cal Crutchlow ja Yamahan satelliittitiimin pyörällä kisaava Bradley Smith.

Austin, USA.
MotoGP-luokan 2/18 MM-osakilpailu. Perjantain kahden harjoituksen yhdistetty tuloslista:

  1. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team 2.03,490    
  2. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 1,005
  3. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team + 1,133
  4. Andrea Iannone Italia, Pramac Racing Ducati + 1,179
  5. Valentino Rossi Italia, Movistar Yamaha MotoGP + 1,303
  6. Aleix Espargaro Espanja, NGM Forward Racing Yamaha + 1,354
  7. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 1,380
  8. Jorge Lorenzo Espanja, Movistar Yamaha MotoGP + 1,486
  9. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Ducati Team + 1,491
10. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 1,876
11. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini + 1,963
12. Pol Espargaro Espanja, Monster Yamaha Tech 3 + 2,182
13. Scott Redding Iso-Britannia, GO&FUN Honda Gresini + 2,447
14. Nicky Hayden USA, Drive M7 Aspar Honda + 2,698
15. Yonny Hernandez Kolumbia, Energy T.I. Pramac Racing Ducati + 2,886
 

Uusin numero