Marquez murentaa Lorenzon henkistä kanttia GP kerrallaan

Vuonna 2010 ja 2012 mestaruudet saavuttanut Lorenzo on ollut alkukaudella poissa tolaltaan ja yhtenä syynä tähän pidetään hänen pakkomiellettään Marquezin kukistamiseksi.

Marquezin vielä viime kaudella voitoissa 8-6 peitonnut Lorenzo näyttää kadottaneen punaisen langan Yamahan puikoissa.

Yliyrittäminen on kostautunut jo muutamana todella karkeana virheenä, jotka kuvastuvat karulla tavalla pistetilanteessa.

Hirveät paineet

– Lorenzo haluaa voittaa ja sen tehdäkseen hänen on kukistettava ensisijaisesti Marquez. Siihen ei kukaan ole vielä tällä kaudella pystynyt. Tästä on kasvanut erityisen suuri henkinen painolasti nimenomaan Jorgelle, Valentino Rossi luonnehtii näkemystään Yamaha-tallikaverinsa tukalasta tilanteesta.

Marquez johtaa Lorenzoa peräti jo 80 pisteellä. Sarjassa viidentenä oleva Lorenzo on saavuttanut vasta yhden podiumsijoituksen, kun hän päätyi kolmanneksi Argentiinassa.

Moiseen saldoon ei kukaan olisi uskonut viime kauden jälkeen, vaikkakin myöhemmin talvitestit tarjoilivatkin jo viitteitä tulevasta tuskasta.

Lorenzon konttaaminen ei voi kuitenkaan selittyä yksinomaan pyörästä ja Bridgestonen renkaista.

Lorenzo ei nauti
enää ajamisesta

Suurin syy tulleee sittenkin tässä: iloisuus ja rentous puuttuvat kaikesta tekemisestä.

– Jorgella on psykologisesti vaikeaa. Hän ei ole tosiaankaan iloinen johtuen tästä (Marquezin voittoputki) tilanteesta, toteaa Rossi.

Marquez liikkuu samoilla linjoilla.

– Jos haluat olla nopea, niin sinun pitää nauttia ajamisesta. Se on minulle avainasia. Jos et nauti, sinun on mahdotonta olla nopea.

– Valentino nauttii tällä hetkellä paljonkin ajamisesta ja hän on myös nopea. Näyttää siltä, että Jorgella on enemmän vaikeuksia, Marquez pukee tilanteen kieli keskellä suuta sanoiksi.

Rossi kokee toisen
sijan hyväksyttävänä

Toki Rossikin korostaa, että haluaa tietenkin voittaa, mutta ei sellainen painolasti paineita harteitaan kuin Lorenzolla.

– Jääminen toiseksi ei ole minulle niinkään suuri ongelma, sillä kahden tai oikeastaan kolmen edellisen kauden tulokseni olivat paljonkin huonompia. Olen nyt tyytyväinen työhöni ja saavtuksiini.

– Ymmärrän Jorgea tavallaan tältä osin. Minä koen sijoittumisen  Marcin taakse hyväksyttävänä ja olen rennompi. Mutta Jorge haluaa vain ja ainostaan voittaa.

Rossi haluaisi Lorenzon muistavan myös sen tosiasian, että Marquezilla on nyt allaan reilun kauden verran kokemusta kuninkuusluokasta.

– Kun siihen lisätään hänen ilmiömäinen tapansa ajaa ja myös se, että Honda on tällä hetkellä teknisesti hieman Yamahaa parempi, niin se turhauttaa Jorgea vain yhä enemmän. Hän kun ei halua ollaa missään tapauksessa kakkonen.

Mugellosta kehkeytyy
Lorenzolle vedenjakaja

Lorenzon vastaiskun paikka tulee runsaan viikon kuluttua Italian GP:ssä Mugellossa, josta hän on poistunut kolme viimeistä kertaa voittajana.

Mugello merkitsee Lorenzolle lopullista vedenjakajaa kaudella 2014.

Marquezia ja Dani Pedrosaa ajattavan Hondan tehdastiimin leirissä on sen sijaan johtopäätökset jo vedetty.

Honda julisti Rossin tämän kauden päävastustajakseen jo reilu kuukausi sitten Teksasin maaperällä Austinissa.

Sekään ei taatusti tuntunut Lorenzosta hyvältä.

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero