Marquez moukaroi jo neljännen paalun putkeen Austinissa: ”Tämä on minun ratani!”

– Tämä on minun ratani!, huikkasi Argentiinan kisan voitto ja MotoGP-luokan MM-johto vyöllään Circuit of The Americas-baanalle kuin kotiinsa saapunut Marquez.

Kuninkuusluokan tuplamestarin puheista ei paista uho, vaan terve itseluottamus. Hän on ollut aina sinut 5,5 kilometrin mittaisen radan kanssa.

Sen Marquez näytti jälleen kerran toteen sateen jäljiltä kuivuneella ajolinjalla moukaroimalla aika-ajon pohjiksi lukemat 2.03,188.

Tiukimman vastuksen Yamahan puikoissa tarjosi hallitseva mestari Jorge Lorenzo, jonka kaudet 2017 ja 2018 kattava sopimus Ducatin kanssa julkistetaan viimeisimpien tietojen mukaan kahden viikon kuluttua Espanjan GP:n yhteydessä Jerezissä.

Lorenzo jäi Marquezista 69 tuhannesosaa, jota voidaan pitää tällä kertaa varsin kovana saavutuksena.

– Saimme pyörää paremmaksi ja rata ehti kuivua aika-ajoon tultaessa. Puskin kovaa ja olen todella tyytyväinen aikaani. Marquez on täällä vahva, mutta kisa on pitkä, vinkkasi Lorenzo toiveikkaana.

Sunnuntain kisan eturivin täydentää Lorenzon nykyinen Valentino Rossi. Hän jäi Marquezista jo 0,456 sekuntia.

– Eturivin lähtöpaikka on aina hyvin tärkeä. Lisäksi harjoitukset osoittivat, että olen kisarenkailla hyvässä iskussa, huikkasi Rossi.

Aika-ajon neljänneksi kiireisin kuljettaja oli Ducatin Andrea Iannone 0,725 sekuntia Marquezin takana.

Iannone joutuu kuitenkin kärsimään Austinissa kolmen lähtöruudun rangaistuksen, joka on perua hänen törmäilystään viime sunnuntaina ajetun Argentiinan kisan päätöskierroksella

Uusin numero