Marquez menee menojaan Austinissa

Marquez oli ainoa kuljettaja, joka pystyi alittamaan 2.03:n kierrosajan 5,5 kilometrin mittaisella Austinin COTA-radalla.

Samalla hän alitti viime kaudella takomansa paalupaikkkaennätyksen lähes neljällä kymmenyksellä.

Marquez peittosi toiseksi ajaneen tallikaverinsa Dani Pedrosan 0,289 sekunnilla.

Sunnuntain kilpailun eturivissä nähdään ainoastaan Honda-kuljettajia, kun LCR-tiimin Stefan Bradl paineli aika-ajossa kolmanneksi 0,423 sekuntia pohjista.

– Olen erittäin iloinen siitä, miten tämä viikonvaihde on sujunut ja tietenkin siihen, että saavutin paalupaikan. Minulla on hyvä fiilis pyörään ja vauhti on kohdallaan kisaan lähdettäessä, myhäili Marquez.

Marquez odottaa tiukinta vastusta Pedrosalta.

– Koitetaan nyt ottaa ensin hyvä startti. Olen varma siitä, että tulen taistelemaan Danin kanssa, sillä hän on vahvin vastustajani. Kilpailun alku tulee olemaan se ratkaisevin osa, sillä tässä kuumuudessa renkaat kärsivät paljon.

Pedrosa lähtee hyvässä iskussa heittämään haastetta Marquezille.

– Saimme pyörää tänään paljon paremmaksi. Pystyin kaventamaan eroa ja uskon, että minulla on mahdollisuudet taistella sunnuntaina voitosta. Ajoin täällä viime vuonna toiseksi, joten haluan parantaa sitä sijoitusta nyt yhdellä pykälällä, Pedrosa viittasi hymyssäuin Marquezin puoleen.

Lorenzolle riittää kolmas sija 

Kisan kakkosriviin rullaa puolestaan kolme Yamahaa, joista ensimmäisenä Open-luokan sääntöjen mukaista pyörää käskyttävä Aleix Espargaro. Tehdastiimin kuljettajista Jorge Lorenzo asettuu viidenteen ja Valentino Rossi kuudenteen ruutuun.

Tunnelma tämän trion välillä oli todella tiivis aika-ajossa. Marquezista 0,467 sekuntia jäänyt Espargaro pystyi pitämään Lorenzon kolmen tuhannesosan turvin takanaan. Rossi puolestaan jäi Lorenzosta ainoastaan yhden tuhannesosan.

Kärkikuusikko erottui muista. Seitsemänneksi Ducatilla tuikannut Cal Crutchlow joutui tunnustamaan Marquezin jo 1,007 sekunnilla nopeammakseen.

– Parannus perjantain harjoituksiin nähden oli erittäin suuri. Olin silloin kaksi sekuntia kärjen takana ja nyt eroa on enää puoli sekuntia, totesi Lorenzo.

Lorenzokin on tosin sitä mieltä, että sunnuntaina hänellä ei ole saumoja ajaa voitosta – eikä tällä kertaa edes toisesta sijasta.

– Tavoitteeni on taistella sijoista 3-4. Mielestäni se olisi hyvä tulos, sillä vastustajamme ovat täällä todella vahvoja. Podium, se oli tässä tilanteessa hieno saavutus.
 

Austin, USA.
MotoGP-lukan 2/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:

  1. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team 2.02,773    
  2. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team + 0,289
  3. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 0,423
  4. Aleix Espargaro Espanja, NGM Forward Racing Yamaha + 0,467
  5. Jorge Lorenzo Espanja, Movistar Yamaha MotoGP + 0,470
  6. Valentino Rossi Italia, Movistar Yamaha MotoGP + 0,471
  7. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Ducati Team + 1,007
  8. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 1,027
  9. Andrea Iannone Italia, Pramac Racing Ducati + 1,069
10. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 1,073
11. Pol Espargaro Espanja, Monster Yamaha Tech 3 + 1,140
12. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini + 1,150
 

Uusin numero