Marquez löi Rossin varikolla – rajua draamaa Argentiinassa

Kuninkuusluokan 20 kierroksen mittainen kisa sai jo ennen sen alkua kirpeän lisämausteen, kun kuljettajat käskytettiin vaihtamaan pyöränsä kierrosten 9-11 aikana.

Tämä oli varotoimenpide lauantain rengasfarssin jälkeen. Michelin ei pystynyt takaamaan, että ongelmallinen takarengas kestää koko kisapituuden.

Kärjessä kapinoineet Marquez ja Rossi kurvailivat ratavarikolle kisan puolivälissä. Marquez hyppäsi kärppänä toisen Honda-pyöränsä selkään, eikä Rossin akrobatiassa ollut siinäkään valittamista Yamahan varikkoboxin edessä.

Marquez pystyi kuitenkin vetämään Rossiin ratkaisevan kaulan radalle palattuaan, kun pyörää jo aiemmin vaihtamassa käynyt Tito Rabat jumittui kärkiduon väliin.

– Tiesin, että tästä tulee erittäin vaikea kisa, sillä radalla oli kaiken lisäksi edelleen myös kosteita kohtia. Kakkospyörä ei ollut aivan yhtä hyvässä iskussa kuin ensimmäinen, mutta onnistuin siinä mihin tähtäsikin, eli pistin täydet 100 prosenttia peliin ja pystyin hankkimaan varikkokäyntiä seuranneille kierroksilla riittävän eron muihin, myhäili Marquez.

Marquez meni siis vääjäämättömästi vääjäämättömästi menojaan ja Rossi jäi lopulta kapinoimaan kakkossijasta Ducatin tehdastiimin Andrea Dovizioson ja Andrea Iannonen kanssa.

Rossi oli päätösmutkaan tultaessa neljäntenä ja menettämässä podiumsijoituksen, kunnes kisassa nähtiin dramaattinen käänne: sisälinjalla tykittänyt Iannone osui Dovizioson pyörään ja molemmat kaatuivat.

Uransa 25. MotoGP-luokan MM-osakilpailuvoiton sivaltanut Marquez tervehti ruutulippua 7,679 sekunnin erolla Rossiin. Marquezin tiimikaveri Dani Pedrosa kruisaili kolmanneksi 28 sekuntia voittajan takana.

– Olisin jäänyt neljänneksi ilman tuota Ducati-kuljettajien osumaa, Rossi myönsi.

– Tämä oli minulle kuitenkin kauden ensimmäinen podiumsijoitus ja sain kokoon 20 tärkeää pistettä. Se oli ehdottomasti tärkeintä. Kakkospyöräni ei ollut alussa aivan yhtä hyvässä iskussa kuin se, joka jäi varikolle. Sain uudelleen hyvin rytmistä kiinni, mutta siinä vaiheessa kärkimies oli karannut jo liian kauas, jatkoi Rossi.

Rossin tallikaverille ja hallitsevalla mestarille Jorge Lorenzolle Argentiinan reissu oli sysimusta. Kauden Qatarissa vakuuttavalla voitolla avannut Lorenzo kaatui ja keskeytti, kun kisaa oli jäljellä vielä 15 kierrosta.

Yamahan eturengas lähti alta ja Lorenzo löysi itsensä hiekoilta radan ykkösmutkassa. Hän ajoi siinä vaiheessa kuusi kymmenystä kärjen takana.

Kisan toinen epäonnen soturi oli Aki Ajon manageroima Maverick Vinales, joka kaatui Suzukillaan kolmannelta sijalta, kun kisaa oli jäljellä enää reilut kaksi kierrosta.

Kausi jatkuu viikon kuluttua Austinin Circuit of the Amercias-radalla.