Marquez löi Lorenzon – Rossi jätettiin yhdeksänneksi

Sadekuurot vesittivät vielä osittain aamun harjoitusjakson, mutta iltapäivällä 4,4 kilometrin mittaista rataa päästiin kiertämään auringonpaisteessa.

Marquez viimeisteli kauden kolmanneksi viimeisen MM-osakilpailun avauspäivän pohjiksi lukemat 1.30,395, joilla hän kukisti Yamahan Jorge Lorenzon 50 tuhannesosalla.

– Aamun sessio oli hankala olosuhteiden vuoksi, mutta pääsimme tekemään iltapäivällä paljon töitä säätöjen kanssa. Uskon, että otimme merkittävän askeleen eteenpäin. Jorge oli jälleen kerran erittäin nopea, mutta myös minun vauhtini on hyvällä tasolla. Tässä vaiheessa tärkeintä oli kuitenkin onnistuminen säätömuutoksissa, korosti Marquez.

Mestaruudesta Lorenzon kanssa kapinoiva ja tätä 18 pisteellä johtava Valentino Rossi sai tyytyä yhdeksänteen sijaan 0,658 sekuntia Marquezin takana.

Rossi on voittanut upean uransa aikana Australian GP:n jo kahdeksan kertaa.

Marquezille Phillip Island on yksi niistä harvoista radoista, joilla hän ei ole kyennyt vielä voittoon kuninkuusluokassa.

Perjantain terävimmästä yllätyksestä vastasi kolmanneksi kovimman ajan kellottanut Suzukin Maverick Vinales. Hän jäi kärjestä vain 0,135 sekuntia.

Japanin GP:n voitto vyöllään Australiaan saapunut Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa päätyi perjantain yhdistetyllä tuloslistalla kuudenneksi.

Vinalesin ja Pedrosan väliin kiilasivat Ducatin Andrea Iannone ja Hondan LCR-tiimin Cal Crutchlow.

Ajon tiimin Oliveira
ykkönen Moto3-luokassa

Moto3-luokan kaksi kovinta kierrosaikaa viimeisteltiin välittömästi aamun treenissä.

MM-hopeasta kamppaileva Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin Miguel Oliveira oli ykkönen ajalla 1.37,209.

Danny Kent pyrkii poimimaan Hondallaan mestaruuden talteen Australiassa. Kent jäi Oliveirasta 0,210 sekuntia. Kentilta jäi tosin toinen harjoitus kokonaan ajamatta kytkinongelmien vuoksi.

Jorge Navarro nousi Hondallaan ja iltapäivän ajallaan perjantain kolmanneksi kiireisimmäksi 0,322 sekuntia Oliveirasta.

– Ihan hyvä avauspäivä. Olin nopein aamun harjoituksessa, mutta iltapäivällä olosuhteet olivat erilaiset. Päätin mennä sateen jäljiltä radalle vain kymmeneksi viimeiseksi minuutiksi. Olin siinä sessiossa kolmas, vaikka en pystynytkään parantamaan kierrosaikaani, kertoi Oliveira.

Oliveiran tiimikavereista Brad Binder oli neljäs ja Karel Hanika 16:s. Heidän eronsa kärkeen kirjattiin lukemin 0,489 ja 1,174.

Uusin numero