Marquez kärsii yhä näköhäiriöstä

Marquezin oli määrä ajaa testiä tällä viikolla Jerezissä, mutta hän ei ole toipunut vieläkään täysin niin sanotusta tuplanäöstä. Marquez menettää näin ollen monta tärkeää testipäivää, sillä hänen odotetaan olevan täydessä terässä vasta ensi vuoden alkupuolella.

Tohtori Xavier Mirin mukaan viimeisimmässä tutkimuksessa ilmeni, että edistystä on jälleen tapahtunut, mutta pitkään kestävä toipuminen on yhä kesken.

Marquezin silmävamma syntyi kuukausi sitten, kun hän kaatui Malesian GP:n harjoituksissa Sepangissa pitkälti ratahenkilökunnan huolimattomuuden seurauksensa: radan märästä paikasta varoittavat liput eivät nousseet ylös.

Marquez joutui jättämään Malesian lisäksi myös Valenciassa ajetun kauden päätöskilpailun väliin, jolloin saksalainen Stefan Bradl pääsi juhlimaan mestaruutta ilman ainoan haastajansa hiillostusta.
Vuonna 2010 suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä 125-kuutioisten mestariksi kruunattu Marquez nappasi Moto2-luokan debyyttikaudellaan MM-hopeaa, vaikka todella takkuinen alkukausi lupaili vielä aivan muuta.

Emilio Alzamoran manageroima Marquez ajoi päättyneellä kaudella seitsemän osakilpailuvoittoa ja yhtä monta paalupaikkaa. MotoGP-luokkaan siirtyneen Bradlin plakkariin merkittiin kolme voittoa vähemmän.

Uusin numero